www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

2014

2014
Även om bloggen är extremt lågprioriterad nu så måste jag ju bara sammanfatta året enligt tradition, mest för min egen skull.

Årets projekt: Fritidshuset är nog årets projekt under många år till. Vi har byggt trädkoja och ett enormt altandäck i sommar och en liten brygga. Och dessutom gjutit grunden för en sovstuga. Under 2015 hoppas vi få både gräsmatta, bastustuga och gäststuga. Vi är inte kända för att skynda långsamt.

stugan1_401
Nytagen bild på stugan i vinderskrud.

Årets låt: Det måste vara ”Black pearl”. Jag gillar den inte. Inte maken heller. Eller storebror. Men Eddie äl-äl-älskar den. Han har visat sig vara en technokille. Han själv gjort värsta movsen till denna låt och kör samma program varje gång den är på. Jag gillade Theos Michael jackson-period betydligt mer.

Årets resa: Vi var till Samos i maj och det var skönt och behövligt, även fast jag fick en sjulhelsikes massa myggbett och en allergisk reaktion på det. Folk tittade på mig som om jag hade böldpest. Nu sparar vi till en ny resa, men när vi frågar Eddie vilket land han vill åka till så svarar han ”Leos lekland”. Det känns ju som ett betydligt billigare alternativ.

samos1

Årets köp: Bosse. Ja vi köpte ju en hund här i november. Har jag glömt berätta det? Som vanligt är ju familjen Sällström inte så eftertanksamma. Man kan se det som att vi är företagsamma, om man vill. Theo har tjatat i flera år. Han lyckades övertala mig en lördag. Söndagen hade jag övertalat David. Onsdag hämtade vi Bosse. Världens mysigaste och snällaste lilla lurv som redan blivit en självklart medlem i vår familj. Även om han pissat och bajsat mest överallt. Och ätit upp en hel del lego.

bosse22
En isbjörn på mosaikis.

Årets tråkigaste köp: Vi köpte en skoter. Men så visade det sig att vi hade världshistoriens tråkigaste vinter så det blev en enda tur med den.

Årets Isa: Kriget mot fåglarna i viken. De tyckte det var himla trevligt att skita på vår brygga. Det var utsett till vikens utedass. Två aggressiva kanadagäss gjorde utfall åt mig så fort jag flaxade med armarna för att skrämma iväg dem. Midsommardagen, klädd i blommig sommarklänning, gick jag ner i argo med en hink, såpa och diskborste för att ta tag i problemet. Jag öste vatten över bryggan och skrubbade skit samtidigt som jag svor de värsta underbältesord ni kan tänka er. Men så när jag skulle gå upp med en hink innehållande vatten med stort skitinnehåll, så snubblar jag och får hela hinken – ja HELA hinken – över ansikte, hår och klänning. Jag fick fågelbajs i öronen. Så här, ett halvår senare kan jag skratta åt det. Det gjorde jag inte då.

14_pabryggan
En rengjord brygga.

Det var heller ingen lek när jag och barnen skulle vittja mjärdet här utanför viken. Maken var nyopererad så ansvaret låg på mig. Så jag föreslog att vi skulle hämta mjärdet – med trampbåten. När vi väl kom ut en bit visade det sig att det gick stora vågor och jag fick total panik. Theo trampade på ena sidan, jag på andra. Och vi bara snurrade runt, runt bland vågorna. Till slut skrek jag i panik. Och barnen skrek. Till slut tog vi oss till land och en granne fick rycka ut efter mjärdet. I en riktigt båt.

Årets slit: Det har varit en stor kamp att få en balans mellan jobb och fritid i år. Mycket jobb och ett behov av att vara med familjen. Jag har känt av den här negativa, uppslukande stressen i år och har man ett kreativt yrke går det liksom inte bara att jobba när inspirationen inte är där. Jag hoppas att jag under nästa år kommer bli duktigare på att säga nej och att lägga bort jobbet när jag är ledig.

kuddny14host_alla

Årets plagg: Mysbyxorna. Dom där noppiga, sköna och obeskrivligt lejda med hål i grenen. Vi skulle kunna kalla oss familjen mysbyxa. Fredag till söndag varje vecka bor vi i våra mysbyxor.

lapparediii

Årets lycka: Som vanligt, Theo och Eddie. De dödar varandra nästan ibland. Lämnar vi dem ensamma under en bossepromenad så möts vi alltid av skrik och vrål och den ena som skyller på den andra. Den ena retas och den andra slåss. Eller vise versa. Ibland är jag så arg att jag tyst får räkna till tio. Men 99% av tiden är ren magi. Jag är så lycklig att vara mamma till just de två.

toeeeee2

Årets förändring: Ja det blir ju ett väldans tjat, men det är att vara stugägare. Att gå och längta hela veckorna till helgen, dubbelt så mycket som förut. Det visade sig vara det bästa vi gjort och vi har verkligen investerat i familjen och familjetid i år. När vi kommer ut hit får jag ett inre lugn. Det går liksom inte att beskriva. Denna sommar var mitt livs bästa. Jag tror jag badade minst tjugofem gånger i ”vår” vik. Det är tjugofyra gånger mer än sommaren innan. Och vi har plockat blåbär, skrämt iväg ormar, varit på sena fiskeäventyr, ätit kinawok i trädkojan och haft närkontakt med tomtens renar. Det är ren livskvalité.

xvlxcvmlxv
Badglada barn under sommarens taklagsfest.

Årets serie: Top of the lake. Gifta vid första ögonkastet. The fall. Nä, jag kan inte välja. Är man en serienörd så är man.

Årets bok: Gone girl. Streckläste den och såg filmen två dagar senare.  Har läst ett tjugotal men minns liksom aldrig vad dom hette, eller vad dom handlade om. Jag är något dement när det gäller böcker, men njuter av att läsa dem.

nickdunne

Årets skiva: Rigmor Gustafsson, ”When you make me smile”. Iof kom den precis nyss, men jag älskar den.

Årets sorg och hurra: Ett stort rungande hurra för en av mina vänner. Det här året började inte bra och var förenat med mycket oro. Men vilken seger det blev till slut! Min vän C är helt klart en av de starkaste jag känner.

Kommande års förhoppning: I vanlig ordning  önskar jag att alla i min familj och i min närhet får vara friska, glada och lyckliga. Det är allt jag begär. Kram på er allihop!

Juletiketter att ladda hem

På traditionsenligt vis bjuder jag på ett etikettark att skriva ut till jul. Arket innehåller åtta etiketter. Skriv ut dem på ett tjockare papper, klipp ut och stansa ett hål. Hälsningen kan ni skriva på baksidan. Här nedan ser ni det nya mönstret ”Kiosk”. Jag blir förstås jätteglad om ni ger en liten kommentar här ifall ni använder dem!

Ladda hem etiketterna här >>

juletikettt14

Lilla hjärtat

Lilla Hjärtat är en förening i Piteå för Pitebor med ett stort hjärta! De hjälper behövande i Piteå med omnejd med fokus på barn och barnfamiljer. Jag har fått den stora äran att göra nästa års medlemsbevis. Ett års medlemskap kostar 100:-, eller 200:- för en hel familj. Tillsammans gör vi skillnad! Läs mer på www.lillahjartatipitea.se

lillahjartat_300dpi

Ny kuddkollektion

Nu har en rad nya kuddfodral ramlat in för vintern 2015, Bazaar, Etno och Kiosk i två färgställningar. Dessutom lagerpåfyllning av Sol och Regn. Kika på hela kollektionen här.

Jag tycker det är så vansinnigt kul att jobba med textil. I höst har jag dessutom ritat  en stor mönstersamling, så finns det något företag där ute som är ute efter mönster, hör gärna av er!

kuddny14host_alla

Unicef

Hos Unicef kan man köpa ett gåvobevis i julklapp. Man kan välja mellan allt från vätskeersättning till vinterkläder för barn på flykt. Sedan får man välja bland flera olika gåvobevis att ge till någon i julklapp. Det nedan har jag ritat. Visst är det kanske världens bästa julklapp? En julklapp som räddar och förändrar barns liv. Titta in i Unicefs gåvoshop.

uniceffff

En minigran

Handlar du för 250kr eller mer får du just nu denna miniversion av årets Grafiska gran på köpet! Den är i A5 och tryckt på ett matt tjockt papper. Här inramad med passepartout. Glöm inte att lägga till den i varukorgen så kommer den automatiskt med i din beställning.

10013979_949020685111634_6305269659188728559_n

 

När man har sina moments

Ibland kommer jag i mina riktigt kreativa perioder. Då gäller det att bara mata på så länge inspirationen flöder. Jag kan ibland sitta och jobba, med hjälp av lite kaffe och choklad, långt in på småtimmarna när hela huset är mörkt och tyst. Nästa dag är jag helt huvudvärkig och urlakad men glad att jag tog tillfället i akt. Undra om alla vi frilansare är likadan?

Och varför är det så? Att man i vissa stunder hittar en genväg till den högre hjärnhalvan? Jag har kommit till slutsatsen att det inte finns något facit. Att det ett resultat av allt möjligt från att ha läst en bra bok, lyssnat på bra musik, sovit en god natt sömn. Fast ibland kan det rent av vara brist på sömn som sätter igång det hela. Och ibland när jag har många tunga jobb på bordet så händer det liksom ingenting på skärmen eller pappret framför mig, fast jag halvt lyssnat ihjäl mig på John Mayer och streckläst inredningstidningar. Frustrerande.

Här kommer lite nyheter i butiken, lite remakovers, nya färgkombos och helt nya posters. Snart kommer ett par nya kuddfodral också. Allt skapat under dessa guldstunder.

mrsapple_Rosa
Här har ni Mrs Äpple

product_thumb-1
Och hennes man, Mr Päron.

product_thumb-2
You make me happy when skies are gray.

hero_rosa
Även jag influerad av batmantrenden med nya Hero

product_thumb-3
En liten Pingvin

apple14_gul
Och en ny variant av Apple.

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).