www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

Barbamamma vecka 36

Börjar bli tungt nu. Tror det är meningen man ska bli less så man tycker det är värt mödan att trycka ut krabaten i magen. Jag längtar så enormt efter att få sätta på mig vanliga kläder, att andas obehindrat, att sova hela nätter och att den enorma magen inte ska krocka i saker hela tiden. Fast mest av allt längtar jag ju efter den lill* i magen. Känner mig verkligen som barbamamma. Förresten så snubblade jag på en blöt fläck i badrummet idag. Landade på golvet med ett duns som fick hela huset att vibrera. Skrapade mig lite på knät och svor alla könsord jag kunde komma på. Aargh.

Vecka 36
Du har gått 245 fulla dagar av 280
Du är i vecka 36
Du har gått 35 fulla veckor och 0 fulla dagar (v35+0)
Du är i 8:e kalendermånaden
Du har 35 dagar kvar till förlossning

Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Nu väger barnet mellan 2000-2750 gram och längden är ungefär 45 cm. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man t.ex puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka.

Publicerad: 2005/12/27

5 kommentarer to “Barbamamma vecka 36”

 1. hanna skriver:

  Hm. På min PC ser din sida också lite ihopklämd ut. Inläggen hamnar långt ner under vänstermenyn. Tror att det är nån bild i inläggen som kräver för mycket plats… :)

  Kan vara i snöinlägget med bilbilden. Ligger ett litet ”känner” där och bråkar…

  Ja. Det var bara det för idag :)

 2. Isabelle skriver:

  äsch vad skumt. Ska se om den gnutta datanörd jag har i mig kan lösa problemet…

 3. Lina skriver:

  Vad läskigt att ramla! Fast min mamma drattade på ändan nerför en hel vindstrappa med mig i magen, 8 månaden, och trodde det skulle sätta igång magen, men jag märkte nog inget. Kom både försent och blev fullt normal… :o) Personligen har mina tår mest otur när det gäller att slå sig, och där funkar könsord även för mig!
  Börjar bli olidligt spännande nu, kan du inte snabba på magen lite..? :P

 4. Isabelle skriver:

  Ja min balans är verkligen i obalans, haha, kanske för att tyngpunkten är så högt upp? Nåja, inte länge kvar nu och jag håller med, kunde jag snabba på magen lite skulle jag göra det. Börjar bli grymt obekvämt nu =)

  Sen det här med könsord, jag upptäckte för ett tag sedan att även min 75-åriga mormor rabblade upp könsord när hon slog sig (och av det värsta slaget). Jag blev alldeles chockad, men på ett sätt var det rätt skönt =)

 5. Lina skriver:

  Det där är faktiskt intressant, jag är ofta lite hänsynsfull mot min farmor, hon är gammal, och så har man ju sin uppfostran… När hon inte hittar glasögonen eller luppen eller vad det nu är så kommer de mest fasansfulla harangerna duggandes genom luften som småspik! De är lite coolare än man tror ändå.. :o)

  Kämpa på med ditt bagage! :o)

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).