www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

En sammanfattning av 2005

Årets skiva: Oj det var en svår rackare. Leela James ”A change is gonna come” föll mig i smaken. Likaså John Legends ”Get lifted” och ”Laleh” (årets kanske mest varierande skiva). Sen upptäckte jag ju ”Jamie Cullum” och alla hans underbara skivor. Det tackar jag för.

Årets bok: Måste vara ”mammapraktikan” som beskriver alla krämpor och faser under en graviditet. Har använts flitigt av ett kontrollfreak som jag. Är just nu på kapitlet om förlossningen.


Årets film: Ja man har ju sett en del under året. ”Masjävlar” gillade jag skarpt. Men ”Eternal Sunshine of the Spotless Mind” tar nog priset. Har aldrig sett någon som passar i blått hår tidigare (sorry tesa).

Årets låt: ”Never be afraid again” med Christian Walz. Mest för att den väcker så många känslor i mig.

Årets resa: En trip till London med jobbet i våras. Trots att jag var i den hiskeligaste illamåendeperioden. Bäst av allt var besöket på jazzclubben med den där fenomenala 60+ souldrottningen med jättehonkers och den mest gudomliga rösten. Varför kommer jag inte ihåg vad hon heter?

Årets hurra Till min syster och hennes man som smög iväg till Barcelona och gifte sig i somras. Lockade håret på henne tidigt den morgonen. Resultatet blev fruktansvärt, som tur var såg hon aldrg baksidan på spektaklet.

Årets slit: Tro mig. En gravidmage kan vara grymt charmig. Men i nionde månaden är det inte charmigt längre.

Årets plagg: Mammabyxorna. Tror aldrig jag kommer kunna lägga dom åt sidan. Att dra byxorna ändå upp till armhålorna är grymt underskattat.

Årets köp: Barnvagnen (för att fortsätta på samma linje). Höll mig vaken om nätterna. Så när slantarna äntligen hade landat på en begagnad vagn i toppskick var det som om en stor sten lättades från mitt hjärta.

Årets sorg: Det här året har varit rakt igenom toppen. Däremot har mina humörsvängningar varit rysligt jobbiga.


Årets beslut: Att jag och David beslutade oss för att bli en familj. Var idag precis ett år sedan vi skakade hand på att ge oss an det angenäma uppdraget. Har alltid sett mig själv som den där som sätter karriären högt upp på listan. Men nu känns det som om min prioriteringslista har vänts totalt upp och ner.

Årets resmål: Sommarstugan i Lamburträsket med rosa knutar. Har stått öde ett tag men i höstas gjorde vi en rejäl extreme-home-makeover. Ser fram emot många härliga helger i mysbyxorna, framför öppen spisen eller i den vedeldade bastun. Som yoga för knoppen.
Här är pappa på taket i konflikt med tv-antennen.

Kommande års förhoppning: Att den efterlängtade bullen ska vara frisk och kry och att vi som föräldrar motsvarar den lill*s förväntningar. Att förlossningen inte ska göra så förbaskat ont och att jag slipper höra talas om ”använd sugklockan” och ”jag är rädd att du måste sys”.

Publicerad: 2005/12/31

8 kommentarer to “En sammanfattning av 2005”

 1. Mikaela skriver:

  Vad roligt det var att läsa din lista, gillade också Eternal Sunshine, sen så kommer förlossningen att gå hur bra som helst….

 2. Isabelle skriver:

  haha tack, ja jag lär väl rapportera på några veckor :) Gott nytt år!

 3. Rapport från Piteå skriver:

  Isa….din blogg är så rolig att läsa å jag hoppas att du fortsätter med ständiga uppdateringar efter att lill*n anlänt. Linnet

 4. Isabelle skriver:

  Å tack, det lovar jag. Eller nästan. Man får ju se hur mycket tid man har över, har ju hört en del förmaningar om livet som småbarnsförälder.. Dessutom tror jag alla kommer vara less mitt bebissnack på ett tag…haha :-)

 5. isa skriver:

  Isa, du är fenomenal på att skriva.. alltid roligt att läsa! :-) Håller ett öga på dig via fl å även här..
  massa lyckönskningar inför 2006
  / Isa (lovande)

 6. Jenny skriver:

  Du verkar ha haft ett trevligt år! Hoppas 2006 blir ännu bättre! :) Jag är också en av de FL-are som läser din blogg slaviskt, så fortsätt skriv….
  Kram!

 7. Isabelle skriver:

  Å vad alla är snälla, jag bli ju alldeles högfärdig =)

 8. Isabelle skriver:

  test

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).