www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

Stackars lilltå

Min högra lilltå har inte haft en fröjdefull jul. Det hela började på julaftonsnatten när jag skulle blanda välling och slog den i sängbenet. Tår är känsliga små rackare. Sen på morgonen när jag skulle gå ut ur köket så råkade jag dra en ordentlig spark i barnstolen. Och inte bara en gång, kanske fem gånger drämde jag till att jag orkade med högerfoten i stolsbenen när jag sprang förbi i julmorgons-kaoset. Och jag drog de sedvanliga ramsorna och pekade ut en fnissig David som den skyldige. Det var ju han som hade ställt den där.

Och igår kväll kom finalen. (Varnar känsliga läsare). Jag tog en lång dusch och när jag skulle gå ur duschen råkade jag halka till och drog iväg en rejäl spark mot betonglasväggen med den vassa kanten. Blodet sprutade – utan överdrift. Jag skrek och David kom nedrusandes från övervåningen med en gapande Theo under armen. Jag sprang till soffan med blodiga fotspår till följd. Sedan låg jag med benet i högläge resten av kvällen och ojade mig över min onda blå sönderskurna tå. Men framförallt min enorma klantighet. David alias Hjälten plockade fram vårt survivalkit, matade mig med Ipren och julmust och försökte linda in tårackaren i en gasbinda. Stackars lilltå.

Publicerad: 2006/12/28

5 kommentarer to “Stackars lilltå”

 1. Ewa skriver:

  Men! JAG MED!!! Samma sak,samma tå!Jag fick whiskey av min man igår kväll, smakade räv men verkade snabbt.

 2. Isabelle skriver:

  Är det sant? Måste ha varit en dålig dag för lilltår. Whiskey måste ju ha gjort susen. Kanske ska pröva med en midsommarsnaps ikväll om värken kvarstår :)

 3. Ewa skriver:

  Ja jag tycker att du ska göra det. Jag trodde jag skulle dö när jag brakade in i en byrå för 5:e gången. Tån är skitstor och röd. Julpyntad kan man säga. Iprengel är att rekommendera med. Akta bara så att du inte brutit den! Den kan bli lite knorvig om man inte får gips i så fall. Ditt lät värre med blodvite och allt…

 4. Isabelle skriver:

  Jag har införskaffat whiskey så det blir en sån ikväll, även fast värken nästan gått över :) Ha en trevlig nyårshelg, och se upp för trösklar och sånt jobbigt!

 5. Anna skriver:

  Gaaahh! Jag läste ditt läskiga inlägg med handen för ena ögat :) Fy, vilken otur! Precis som att ju mer du drämde i den, desto större blev den och desto lättare brakade du in i nya saker…

  Var försiktig nu och sitt för allt i världen kvar i soffan efter den där whiskeyn så du inte snubblar in med andra lilltån i något också ;)

  Kram på dig!

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).