www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

Gifta sig är hard work

Okej, så här ligger det till. Valet stod mellan att rymma iväg eller ha ett minibröllop hemma. Vi diskuterade och diskuterade. Bollade fram och tillbaka. Vad vi visste var att ett större bröllop var uteslutet. Jag med mitt kontrollbehov hade fått magsår innan bröllopet var avklarat. Nej ett litet litet ett, i så fall. Och så blev det. I maj bokade vi vigselförättare och postade en inbjudande till grillfest till våra allra närmaste och bad dom hålla det hemligt. Även om det var ett litet litet bröllop har det inte varit någon lek.

Klänningen. Fasen, jag passar ju inte i vitt. David, ser jag ut som en smällkaramell i den här? Blommor? Vaddå blommor? Ska man ha det? (en vecka innan vigseln) Borgerlig vigsel? Hur går en sån till? Och hur ska alla sitta? Ohoj, vilken ångestladdad uppgift! Och regnet. 10 grader varmt och spöregn i en vecka, vilken tajming. På stranden? I kort-kort och höga klackar. Hittar ingen vattenfast eyeliner heller. Skit. Och tält. Vi måste fixa ett tält. VEM sätter på inmarschlåten? Och vilken låt ska vi ha? Vad ska svärfar spela på gitarren? Vad ska vi äta på? VAD ska vi äta? Och dricka? Och vad ska vi göra hela kvällen? Och ringen? Den beställer vi över internet. Ojdå – vi får någon annans ringar. Vilken brun-utan-sol gör mig minst pepparkaksfärgad? Vad ska Theo ha på sig? Vart ska vi fara sen efter bröllopet? Vals? Va? Ska vi dansa vals? Vi försöker dansa vals. Slutar med att jag låser in mig på toan och skriker att nu David, nu skiter vi i alltihop. Det går ju inte att dansa vals. Ringer släkten dagen innan och förklarar att vi vägrar dansa vals. Ingen idé dom ens försöker. Och vem ska fota? Usch, jag som avskyr vara med på bild. Jag går då INTE in i någon studio. Kan vi inte skippa det? Och så vidare..

Allt har varit rätt kaotiskt sista tiden. I alla fall i mitt huvud. Varken jag eller David har kunnat sova. Sista nätterna drömde jag att dragkedjan på min klänning sprack (som är i budgetvariant från Lindex). Mycket riktigt gjorde den det också, tjugo minuter innan taxin hämtade oss från festen. Det var nog den där janssons frestelsen som gjorde det.

Återkommer med bilder och berättelse om själva bröllopet imorgon. Och sen ska jag visa våra lerskulpturer vi fick göra av varandra på respektive möhippa/svensexa. Mina lerbröst i dolly-modell gick inte av för hackor. David däremot var något missnöjd över min lilla avbild av honom, med betoning på lilla.

Bild ovan: Obeskrivligt lycklig, nygift och solig-i ansiktet poserar jag med tveksam min framför kameran. Kolla in min snygga bukett med trumpetliljor.

Publicerad: 2007/07/16

13 kommentarer to “Gifta sig är hard work”

 1. AnnaK skriver:

  Grattis o lycka till!!=)

 2. Anonymous skriver:

  Sååååå vacker du var Isa!

  kramar imassor!

 3. Soffan skriver:

  Ser underbart ut!!! Grattis till er och njuuut av det nya livet som hustru.

 4. Ewa skriver:

  Grattis! Så fin. Som en prinsessa.
  Det var ju mycket bra gjort av er tycker jag!

 5. mams skriver:

  Återigen slår det mig hur lika du och jag tänker…Hahahaha! Men så bra det blev trots nerver utanpå.

  Åter igen, GRATTIS!
  Kram Mams

 6. Johanna Bergstrand skriver:

  vad vacker du är, håret är ljuvligt. Låter helt underbart med ett litet sådär intimt bröllop!!!! Wonderbar! Vad kostar det att ta ut vigselförättare? Är det bara milersättning eller ska dom ha lön ? nyfiken i en strut… /blivande fru Lindfors, ngn gång i framtiden

 7. Erika skriver:

  Åååhhh!!! GRATTIS GRATTIS!!!! :D

  *vill också juuuuh*

  Lev och njuuuut!

  *kram*

 8. Radhusidyll skriver:

  Åh..grattis..vilken vacker brud! All lycka och välgång önskar jag er! Kram Johanna

 9. Camillas lockar skriver:

  Grattis grattis Frun! Vilken vacker kyssbild och vilken vacker brud du var (är)!

 10. Jenny skriver:

  Ååh, vad ni var fina! :-) Grattis o lycka till!

 11. Christina skriver:

  Hej min vän!
  Jag har BYTT, helt om, ändrat rubbet … uppdatera ev länkar och rss … och kom tillbaka till mig och ”treflickor”
  http://treflickor.squarespace.com
  Hälsn tidigare ”solusfemina” :)

 12. Isabelle skriver:

  alla: Stort tack till alla ni underbara bloggvänner :-)

  johanna: Han var helt gratis! Vi behövde inte ens pröjsa för bensinen, inte dumt va? :-)

  christina! Ska bli!

 13. MoaMajken skriver:

  Jättefina bilder !!
  Själv går det av stapeln oom 3,5 vecka här… mitt i kallaste (?) n ovember. Jojo.

  43 bjudna gäster, buffé, halva huset under renovering, 2 st blöjbarn, en hund som hårar, hela tomten uppgrävd för att lägga ner markvärme, jag skriver på stenar plockade på Öland i somras (placeringskort), köpt en ROSA klänning på rea i Sthlm… ja du hör ju.

  Skriver här : http://www.ienrosakyrka.blogg.se om den biten.
  Vanliga bloggen här http://www.momajken.blogg.se

  :)

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).