www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

Honeymoon

Fredag morgon åkte jag och maken (!!) på en liten honeymoon. Vinkade av Theo på morgonen med stor klump i halsen. Checkade in på Nordic Sea Hotel i huvudstaden. Bodde lyxigare än någonsin med kex, ostar, frukt och rödvin på rummet. Och badbomb och frasiga morgonrockar. Receptionisten la märke till att vår väska blivit ca tio gånger tyngre sedan vi kom. Vi har alltså shoppat en hel del. Och fullkomligt frossat i mat, godsaker och somriga drinkar. Vi är inte särskilt äventyrliga av oss. Jag är av den turisttypen som sitter och kramar väskan på tunnelbanan. En kvinna kom fram och bad oss om en peng, hon hade någon blodsjukdom var det visst, och jag kramade ännu hårdare om väskan och fick ur mig ett ”Nej du, jag plockar inte fram plånboken här på tunnelbanan minsann”.

Fredagkväll åt vi på Charlotte Perellis makes krog, Divino. När David försvann ner på toa och mr Perelli kom med varmrätten fnissade jag och sa ”han är och pudrar näsan”. Oh så fyndigt och så där fin-på-restaurangig jag var, visst? Till saken hör att vi tog en avsmakningsmeny med tillhörande vin. Vi var rätt hungriga, och drack vin i samma tempo som vi åt. Vi blev ganska fnissiga.

Idag på förmiddagen stannande vi på ett fik. Då beställde jag en filmrulle till den dubbla Espresson. Och kassörskan förstod inte ett skvatt. Tydligen heter filmrullar något annat i stockholm. Ni vet, dom här gröna sakerna med brunt på sidorna. Någon som vet vad jag menar? Vi hade även svårt att göra oss förstådda på en liten italiensk krog i Gamla Stan. David upprepade sig nog en fjorton gånger innan hon fattade att han ville ha ett till glas vin. Italiensksvenska och pitedialekt går visst inte ihop.

Och idag på hemvägen fick vi dela på oss i snabbtåget till Arlanda. Jag satt bredvid en ung kille när jag plötsligt inbillade mig att det vibrerade i påsen ”Oj nu vibrerar det i påsen” ropade jag till David några stolar nedanför. ”Ja det är då inte min mobil” svarar han och plötsligt insåg jag vad alla runt omkring mig kanske trodde jag hade i påsen. I alla fall det unge killen bredvid som blev alldeles röd i ansiktet. Saken var den att där fanns inget som vibrerade. Bara ett par adidasbyxor som David köpt på Stadium.

Vi hade gärna stannat lite längre om det inte vore för att vi längtade efter Theo så mycket. Missade ju dom där nygräddade våffelstrutarna. Och att ta båten till djurgården. Sen hade vi tänkt besöka jazzfestivalen. Men två av mina favoriter India Arie och Steely Dan hade redan varit. Så jag var lite putt. Och så var det ju rätt dyrt. Dessutom hade vi shoppat sjukt mycket, och var riktigt panka där på slutklämmen. Så vi checkade in på bio och såg Harry Potter istället. Nu är vi hemma och har precis lagt lille mr Fluff. Fluffigare än vanligt efter att ha badat i havet flera gånger under dagen. Han har haft sig en riktigt mysig semester han med. Men nu lämnar vi inte bort honom på ett bra tag igen.

Publicerad: 2007/07/22

18 kommentarer to “Honeymoon”

 1. Anna skriver:

  Kärt barn har många namn – Dammsugare hade kanske fungerat bättre :)

 2. Anonymous skriver:

  Låter som ni har haft det rätt trevligt ändå i ”min” stad. Skulle du ha vägarna förbi igen och är sugen på det jag tror du menar med filmrulle så kallar vi det dammsugare (skrattade rätt gott när jag läste det där)… =) ///Paula

 3. Anette skriver:

  hej isa!
  Låter som ni haft en toppenhelg! blir avis då jag läser att ni åkt på lite ”smekmånad”, vi har fortf inte kommit iväg på nån!
  Kul med massa shopping!
  och du…du måste ju ändra i din pres från sambo till make:-)
  kram Anette (piglettjejen)
  ps. kul att du hörde av dig på fl!

 4. Anonymous skriver:

  ”säkring” brukar min pappa kalla de.

 5. Angelica skriver:

  Jag som är länsgränsbo till Sthlm från början, säger dammsugare. Det låter som att ni har några ypperligt härliga dagar!

 6. Radhusidyll skriver:

  Dammsugare heter det i småland oxå =) Härligt att få shoppa i storstan…mmmm…

 7. Jenny skriver:

  Och dammsugare heter det också här i Österbotten, punschrulle heter dom väl om det är Delicato som tillverkat?…
  Men det låter som ni fick en rolig o mysig weekend! Och jag skrattade gott åt den vibrerande påsen! :-)

 8. isa skriver:

  skåningar säger oxå damsugare :-D Så nice ni har haft det Isa, roligt!!!! Grattis ännu en gång!

 9. agneta skriver:

  signor perelli kanske har lite andra referensramar när det gäller killar som ”pudrar näsan” – kokain, till exempel…

 10. Camillas lockar skriver:

  Å vilken härlig honeymoon! Grattis igen!

 11. mams skriver:

  Men så underbart! Synd att man inte visste, då hade man ju kunna legat i receptionen och få en blick på världens finaste Isa (och hennes man) *ss*
  Kram Mams

 12. lina skriver:

  vad mysigt med honeymoon i sthlm! låter som om ni haft ett par riktigt härliga dagar tillsammans.
  kram!

 13. Isabelle skriver:

  Ni som kallar den dammsugare: Men erkänn lite nu va, att visst ser den mer ut som en filmrulle? Dammsugare låter ju inte vidare aptitligt :) Och vad säger ni andra pitebor? Kanske Filmrulle är något som bara sägs i Norman/sällströmsammanhang? :-)

  anette: Det är aldrig för sent att åka på honeymoon :) Dessutom kan man göra det en gång varje år. Minst! Och tack för tipset i presen, ordnat! :) Kramar från oss!

  anonym: Säkring, haha, klockrent!

  agneta: åh nej, bara han inte trodde det var det jag menade. För att förtydliga det hela, så ingen annan missförstod mig, David var och kissade, inget annat :-)

  mams: Haha, det hade varit en syn va :-) Fast jag är inte säker på att du hade sätt mig i vimlet av vältränande karlar i tighta trikåer. Vi misstänker att det var någon slags gaysammankomst där i foajén.

  alla ni andra: Vi har haft tre supermysiga dagar! Men vi är riktiga hemmasittare, så det var grymt skönt komma hem igen :)

 14. Islandgirl skriver:

  Stort grattis till bröllopet! Härligt med honeymoon. Kul att det var storstaden som fick den äran. Folket här kan vara lite tröga, klart att det borde heta filmrulle:-)

  Tackar också för dina fina kreationer. Vi håller på att köpa hus och då skall K få massor av planscher och tavlor från dig. Underbara!

 15. Anna skriver:

  Nu äntligen har jag läst i kapp alla dina inlägg och tittat nyfiket och intensivt på alla underbara bilder och jag kan bara säga – vilket vackert brudpar!!! En mycket stilig brudgum med den sötaste och finaste av brudar! Ni är grymmans fina, Isa!

  Tänk, vad märkligt att vi nästan var i storstan samtidigt. Nu var nu ju där på bröllopsresa men hade ni också varit där på minisemester med Theoskrutten då hade vi banne mig nästan fått ta en fika i hop (och Theo och Filip en fruktpuré) – tänk, vad märkligt och tokskoj det hade varit!

  Stort GRATTIS och många kramar från oss ännu en gång :)

 16. Kokospricken skriver:

  Som någon sa så säger man dammsugare även i Skåne, men hos en viss konditorikedja i Malmö får man absolut inte kalla dem så. På just dessa konditorier är kakan något kortare och tjockare i formen och kallas trådrullar å de blir sååå förnärmade om man kallar dem dammsugare i allafall. :)

 17. Nilla skriver:

  Punchrullar/Dammsugare är de namnen jag har hört. Men jag gillar dem inte.
  Ler åt din berättelse, stugsittarna far till Stockholm. Vad härligt! Men jag håller med om att hemma är bäst!

 18. Isabelle skriver:

  islandgirl: Tusen tack! Och tack en gång till för att du berömmer mina motiv! :-)

  anna: Tack du är så snäll. Jag funderar varje dag över om jag inte ska ta bort bilderna, jag har ju inte varit särskilt generös med bilder på oss, men det är nog en bra träning för en kamerafobiker :) Och visst var det typiskt våra stockholmsresor inte överlappade varandra, inte ens med några minuter! Förhoppningsvis sammanstrålar vi någon annan gång, jag tror theo & filip skulle stormtrivas ihop (vi också för den delen ;) Kramar

  kokospricken: haha, ojoj, bäst man passar sig. Nästa gång ska jag bara peka och säga ”en sån” :)

  nilla: Hemma är bäst! Kul vi är fler hemmasittare! :)

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).