www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

Besatt i tomten

Vi börjar bli lite oroliga. Theo älskar tomten. Eller – man kan nog nästan kalla det en besatthet. Han är som en stalker. Har tomteradarn ständigt på, och kan se en liten plasttomte i ett köksfönster som vi passerar i 70km/timmen. Jag tror att orden ”tomte”, ”aket” och ”od uul” utgör 80% av alla ord han säger varje dag. Det är vad han ropar på morgonen när han vaknar. Och det han avslutar dagen med efter godnattboken. Tomten lär nog bli överfallen när han väl kommer. Hur sjutton ska det gå när julen är över och alla tomtar åker ner i kartongen i förrådet igen?


Bild: En illis på en tomte med huggtänder som jag hittade i det gamla skissblocket. Tror han agerade julkort för en 6-7 år sedan.

Publicerad: 2007/12/17

4 kommentarer to “Besatt i tomten”

 1. mams skriver:

  Tips: Köp en hustomte som ni har framme åretrunt. Vi har en tomtenisse som sitter i soffan på övervåningen (samma typ/sort som tomten som vi har som paketkalender, fast mindre och utan fickor. Se min blogg)

  God Jul önskar jag dig och din fina familj.
  Kram Mams

 2. Helena skriver:

  Sonen 2,5 kallade tomten för Mumintrollet fram tills för dryga veckan sedan. Numera heter han notten.

  Underbar blogg förresten. Hittade hit alldeles nyss och har läst ikapp alltihopa.

  Tack också för den snabba leveransen av pappatavlan. Blir nog snyggaste julklappen iår.

 3. Isabelle skriver:

  mams: Låter som ett bra tips! God jul till dig också och hela stora familjen! Kramar!

  Helena: Vad roligt att du hittat hit, och vad glad jag blir att du orkat läsa dig igenom allt, det var BRA jobbat!! Hoppas presenten blir uppskattad! Ha en riktigt God jul!

 4. Helena skriver:

  Nästan lite komiskt med Theos besatthet av tomten, med tanke på kusinens totala skräck…Klart är i alla fall att tomten påverkar!!

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).