www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

ÅRET 2007


Att sammanfatta året som gått har blivit en tradition här på bloggen. Det är ju egentligen bloggens ursprungliga syfte, att den fungerar som en dagbok. Man blir lite nostalgisk då man går två år tillbaka i tiden, då Theo låg och kurade i magen och man läser om vad man hade för tankar och förhoppningar då. Hur som helst, här är en sammanfattning av året som gått. Lite tjatigt, men mest för min egen skull.


ÅRETS HAPPENING Året har så många roliga happenings att jag vet inte vart jag ska börja. För det första; jag sa upp mig från en fast anställning för att stå på helt egna ben. Sen blev jag fru till David, på solvarm strand, med hårdrockskrulligt hår och i en allt för tight klänning (den sprack ju som bekant under vickningen). Jag vann Magma-priset. Jag har varit inblandad i så många tokroliga projekt, bland annat min kollektion Birdtree och Nightowl för More of Scandinavia (har fortfarande svårt att tro det är sant!). Det har varit ett otroligt roligt och händelserikt år. Det ska bli spännande att se ifall 2008 blir lika vansinnigt kul!

ÅRETS PROJEKT: Köket som vi drömt om. Tog hiskeligt mer tid, möda och stort besvär än vi kunnat tro. Men nu är det på plats, och vi är helt upp över öronen i vårt nya kök. Tyvärr är det så kul att laga mat där inne, att midjemåttet åker på en törn.


ÅRETS LÅT: At last, med Eva Cassidy. Den spelade vi högt i sprakiga högtalare den där soliga dagen då vi gick ner mot strandkanten den 14 juli i år för att bli äkta makar. (tyvärr hittade jag bara en version på you tube med bruce?)

ÅRETS RESA: För att surra lite mer om det faktum att vi blivit äkta makar så var det nog bröllopsresan till storstaden då vi bodde på Nordic Sea, åt på Perellis krog (årets jag-mötte-lassie), shoppade och lyxade oss hela helgen. Även familjeresan till lycksele camping tillsammans med bästa vännerna var mysig trots dåligt väder och en överdos av fetthaltiga ting.

ÅRETS HURRA: Ett stort tack till alla ni, mina bloggvänner, som gett mig så mycket feedback, idéer och snälla ord under året!

ÅRETS SLIT: Vattenskadan på nedervåningen. Det har varit pyton. Jag har inte skrivit riktigt hur pyton här på bloggen. Men det har orsakat många vakna nätter och snyt-i-näsan. Nu verkar det hela lösa sig i alla fall, även om årets slit under nästa års sammanfattning kommer tillhöra vattenskadan. Vi har en jobbig kaosig vår framför oss.

ÅRETS PLAGG: Tofflorna. Här i min kalla bunker är dom väl behövda. Däremot är det farligt att springa i trappen med tofflor, upptäckte jag, och fick en stukning av stortån på köpet.

ÅRETS BOK: Den mandarinkladdiga och skrynkliga Barnkammarboken. Vet inte hur många varv jag sjungit mig genom den, med en rumphoppande klappar-i-händerna-Theo på sidan om mig. Jag är så less den där tjocka feta krokodilen med svansen på flaket att jag vill kräkas. Men vad gör man inte. Theo älskar den.

ÅRETS SKIVA: Alicia Keys ”As I am”

ÅRETS KÖP: Jag stod ut länge med min kassa kontorsskrivare. Jag tappade ju ner örhängena i den en gång, och den repade sig aldrig riktigt efter det. Men när den inte bara skrev ut lila fakturor, utan även började käka upp dom så insåg jag att det var dags. Mina nya multifunktionskrivare kan både scanna och kopiera. Den är som en dröm.


ÅRETS LYCKA: Ingen eller inget annan än Theo förtjänar någonsin denna plats. Han är ju det bästa som finns för oss. Det är ett privilegium att få vara hans mamma. Fast idag när han sa ”Theo bajsa” med ett skratt mitt i bubbelbadet var jag inte så lycklig. Jag gjorde en djupdykning i skummet men hittade tack och lov ingen korv. Han har humor, den lille killen.

ÅRETS SORG: När busfarfar Hugo Conzarles flög till hundhimlen.

ÅRETS FÖRÄNDRING: Theo börjar på dagis. Plötsligt plågas man av separationsångest och dåligt samvete. Det gör ont i hjärtat att lämna honom dom dagar då han står och vinkar i fönstret med hundvalpsblick och darrig underläpp. Som tur är händer det inte ofta. Dessutom har han ju världens bästa dagis. Och stormtrivs det gör han.


ÅRETS FILM: The pursuit of happiness, med Will Smith. Frågar man Theo ligger nog Byggare Bob och solrosdalen etta på topplistan, tätt följt av Molly firar jul.

NY! ÅRETS ISA: När ”göra en isa” har blivit ett välkänt begrepp bland vänner, förtjänar ju den en plats på listan. Jag har gjort en hel del tabbar under årets gång. Bland annat min tapetletarolycka på Jowahuset som slutade på akuten. Men den där tabben då jag råkade få ett helt gäng biffiga bandidos-typer på fall tar nog priset.

KOMMANDE ÅRS FÖRHOPPNING: Blir en upprepning av förra årets fast med några tillägg; Att vi alla ska få vara friska. Att Theo fortsätter ge oss sovmornar. Att jag ska tappa några kilon. Att mina barnboksdrömmar äntligen förverkligas. Att vi tar tag i alla dom där jobbiga tankarna kring Theos födsel och kan börja överväga ifall han ska få något syskon. Och att Isa Form får ett spännande 2008 med många roliga uppdrag.

Hoppas på att få läsa era årssammanfattningar och önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!

Publicerad: 2007/12/29

21 kommentarer to “ÅRET 2007”

 1. Mys liv och hem skriver:

  Vilket underbart och kämpigt år du verkar ha haft.Livet i ett blogginlägg :)Ha en lugn och skön avslutning på det gamla och en klackspark in i det nya året.Ha det gott helt enkelt

 2. isbryterskan skriver:

  Fantastisk läsning – speciellt ditt kommande års förhoppningar! Eftersom jag har begravt näsan i en personlighetsutvecklingsbok hela julledigheten inser jag hur viktigt det är att blicka framåt och sätta mål. Att dessutom sätta dem på pränt är guld värt!(själv måste jag läsa ut boken innan jag törs sätta mina mål – jag återkommer!)

 3. hanna skriver:

  Åh, jag är en sån nostalgisucker! Sitter här med stora tårar på kinderna och känner igen mig i så mycket av det du skriver. Det kommer en årsbästalista hos mig också. Men kanske inte förräns nästa år. Det trådlösa nätverket i Visby svajar betänkligt. Gott nytt till dig Isa, du är en stor inspiration och förebild. Önskar dig och killarna allt gott! :)

 4. Anonymous skriver:

  Läser din blogg kontinuerligt, tack för detta skojiga, händelserika år!
  Blev lite nostalgisk när jag läste din upplevelse av låten ”At last”, vi hade den låten på vårt bröllop som ”brudvals”, då med Celine Dion. Fantastisk låt med fantastisk text!
  Klurar hårt vilken tavla jag ska beställa av dig till min lilla son Love :-) Beslutsångest!
  Gott Nytt År-kramar från Anna i Sundsvall

 5. Anna skriver:

  Det var underhållande läsning på hög nivå det här – och en riktigt grym bild på en otroligt söt och charmig liten badpojke!

  Jag har sagt det förut och jag säger det igen – du verkar vara en sådan genomgo´ och härlig människa Isa, och jag hoppas våra vägar någon dag ska korsas!

  Jag lider verkligen med er vad beträffar tankarna kring Theos födsel. Kan jag vara till någon hjälp så finns jag här, bara så du vet. Jag är ju ett levande exempel på att en andra förlossning kan vara raka motsatsen mot den första…!

  Ett riktigt Gott Nytt 2008 önskar vi er!!!
  KRAMAR från oss :)

 6. MrsMalinski skriver:

  Roligt med en liten resumé från 2007. Har verkligen varit ett händelserikt år för dig, kul!! Gott nytt år på dig! Kram!

 7. Lina skriver:

  Kul att läsa om dina ljusa och mörka stunder detta händelserika år! Är grymt imponerad av det du gör :-)

  Allt gott till er på det nya året!
  Kram

 8. Vera skriver:

  Vad mysigt att läsa din sammanfattnig, gott nytt år, kära vän. Kram!!

 9. jessika skriver:

  Tack för inspirerande läsning. Gott Nytt År!

 10. Hanna-Sofia skriver:

  Tack för en fin blogg. Jag har nyss hittat din fina blogg med alla intressanta inlägg.

  Gott nytt år!
  Hanna-Sofia
  http://nancyandi.blogg.se/

 11. mams skriver:

  Tack för att vi har fått följa dig under 2007.

  Min sammanfattning kommer efter nyår:-)

  Gott Nytt år.
  Kram Mams

 12. Anna skriver:

  Du är en grym bloggare! Dina inlägg gör att man bara vill läsa mer & mer & mer! Hoppas du fortsätter med det även under 2008!

  Gott slut & gott nytt 2008!

 13. mams skriver:

  …nu finns min årssammanfattning inne hos mig. I korthet;-)

  Kram!

 14. Evelina skriver:

  Härlig sammanfattning av 2007. Jag önskar att jag kunde göra samma. Ska kanske försöka. Hoppas att ditt 2008 blir ännu bättre! Gott nytt år!

 15. Tina T. skriver:

  Hej min kära vän!
  Jag hoppas jag kan hjälpa dig förverkliga en av dina drömmar (och mina). Du vet vilken.

  Kramar
  Tina

 16. Nilla skriver:

  Ha ett riktigt strålande 2008 Isa!

 17. saravillfara skriver:

  Det är som alltid ren och skär fröjd att läsa dina underhållande texter!
  2007 var verkligen ett år fullt med stora händelser.
  Någonting säger mig att 2008 kommer att fortsätta i samma sköna stil :)
  Kram!

 18. Isabelle skriver:

  Alla: Hoppas ni alla hade ett gott nyårsfirande med både potatisgratäng, raketer, bubbel och ostbricka! Kramar isa

  my: Haha, nu när jag läser det så tycker jag året gick rysligt snabbt ändå. Hoppas det här året går lite långsammare, jag tror inte jag orkar med lika många happenings igen :)

  isbryterskan: Ser jag fram emot!

  hanna: Ja vilket år det har varit va! Hoppas ni hade ett riktigt gott nytt år! Och tack tack tack. Du är en förebild för mig du med, du bloggarnas okrönte drottning! En puss till Frank från Theo

  anna, sundsvall: Vad kul, tack :) Och visst är låten härlig. Jag är så glad vi valde den, och den kommer nog alltid vara ”våran låt” hädanefter, vi hade ju ingen innan. Stora gotttnyttårkramar till dig med, theo skickar en puss till Love med!

  Anna: åh anna, tack, vad du är gullig, och jag säger verkligen detsamma om dig och hela din mysiga familj. Vi får se till att tajma in våra stockholmsresor nästa gång, vi missade ju varandra sist med bara ett par dagar :) Och jag ÄR så glad att det gick så bra för dig andra gången, vi får väl se om vi vågar och vill!

  mrsmalinski: Gott nytt år till dig med! Kram!

  Lina; TACK!! Allt gott till dig med!

  vera: Gott nytt till dig också, världens bästa kund :-) Stora kramar!!!!!

  hanna-sofia: Tack! Du är förstås jättevälkommen!!

  mams: Tack själv kompis!

  anna: Haha, åh tack (nu fick jag lite prestationsångest över nästa inlägg) :-) Gott nytt till dig med!!

  evelina: Tack detsamma!

  Tina: Klart vi ska förverkliga den *fattar skissblocket* :-)

  Nilla: Detsamma till dig Nilla!!!

  sara: Tack, det får vi hoppas! Stora kramar!

 19. Flex inredning skriver:

  Vilken härlig sammanfattning! Jag tror att det är bra för oss alla att sammanfatta året som gått. Jag följer din blogg och dina fortsatta framgångar 2008 också, förstås! God fortsättning!

 20. evelinastrand skriver:

  grattis till ett härligt år, verkar som mkt bra har hänt =)
  själv är 2008 året jag nog kommer minnas mest, då blir jag fru till en piteopojk =)

 21. MInx skriver:

  Hoppas ditt 2008 blir lika fantastiskt som 2007. Vet du jag såg dig på keramix innan jul.. det var lite läskigt nästan så att man kände dig.. men ändå inte.. bara för att man följer din blogg.
  Ett tips jag är toffeltant jag med. Köp flytade latex och pensla på så slipper de vara halkiga :)

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).