www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

Fult upp med att vara ledig

Vi är nu inne på vår sista lediga vecka efter en lång rad tillsammansdagar. Jobbar det jag måste i soffhörnet eller vid packbordet på kvällarna och tillbringar dagarna med grabbarna. Jag brukar vara väldigt disciplinerad men känner att det kommer vara svårt släppa dessa långa sovmornar och återgå till vardagen igen nästa måndag. 

Fyller upp bloggen med detta nyttiga kanongoda vardagsrecept som börjar bli rätt frekvent återkommande här på källbogatan;

Den enormt enkla, men mycket goda korvpastasåsen

240g Korv 7% fet, 1 paprika, 1 purjolök, 1 dl majs, 3 tomater (eller en burk körsbärstomater), 3 msk riven parmesanost (fast blir ännu godare med mer), 6 msk milda mat, 1 tsk olivolja, vitlök och pasta
Skär korven i bitar. Strimla paprika, purjolök och tomater. Stek korven i oljan tillsammans med den pressande vitlöken. Sätt ner purjolök och paprika. Woka en stund. Sätt sedan ner tomater. Woka en stund till. Sätt till sist ner Milda mat och parmesanost. Låt koka ihop. Krydda med vitlökspeppar. Blanda ihop tillsammans med pastan. 

Publicerad: 2009/01/05

4 kommentarer to “Fult upp med att vara ledig”

 1. Tekla skriver:

  Det där lät gott. Måste provas. Alltid kul med lite nya recept. Det är ju så lätt att fastna i samma bana när det gäller mat.

 2. Jennie Skoglund skriver:

  Vad skönt att ni får vara lediga hela denna vecka också!

  Receptet ser smaskigt ut! Ska testa!

  Kram J

 3. Isabelle skriver:

  tekla: Visst är det. Här är det väldigt mycket pastasåser just nu :)

  Jennie: Massor! Hoppas ni också får vara lite lediga! Kram isa

 4. Lotta skriver:

  Uj! Milda är bara industrifett och inget jag skulle kalla livsmedel. Kör med Smör istället! Och öka på fettmängden och minska på kolhydraterna (jag vet; helt bakvänt men sant) :)

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).