www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

En suddig måndag

Måndag morgon och första arbetsdagen på jag vet inte hur länge. Huset känns kusligt tyst och konstigt. Det enda som hörs är kylen som surrar. Och värmepumpen i källaren som går av och på. Kollar in den långa att-göra-listan som jag skjutit på länge nu och vet inte riktigt var jag ska börja. Det känns segt. Även om jag inte kan gilla mitt jobb mer än jag gör så känns det förbaskat segt. 

Maken går ju alltid upp tidigare än oss. Hans ilskna mobilväckarklocka ringer där vid sexsnåret. Och jag hör den inte. Tror aldrig att jag har hört den. Detta fenomen tycker jag är ganska märkligt. För min väckarklocka som ringer halv åtta hoppar jag bokstavligen upp till. Klarvaken på en millisekund! Samma var det när jag bodde hemma hos mina föräldrar. Vi hade ju en inredningsbutik på gården när jag växte upp och ett larm som ljöd likt ett brandlarm i hela huset varje gång någon klev in på uppfarten. Och denna signal lärde man sig att nonchalera. Snart hörde man den inte. När jag hade kompisar på besök så fick dom nästan hjärtstillestånd när larmet började ljuda. Är inte detta lite av ett mysterium? Hur som helst är jag väldigt glad att min väckarklocka ringer först halv åtta. Jag har under den tid jag jobbade i grannstaden alltid gått upp före maken och det har verkligen varit en pina. Att se hur han slumrade vidare djupt i den fjärdermjuka huvudkudden. Och inte reagerat någonting på min väckarklocka. Även om jag snoozat och låtit den ringa minst tre varv. Jag minns hur jag ibland smällde igen ytterdörren lite hårdare än vanligt för att jag varit så svartsjuk och morgonsur på hans ständiga sovmornar. Men nu är det andra bullar.
Pladder pladder. Nu nu är det dags att sätta in matlådan med spagetti och köttfärsås på 2.30 i mikrougnen. Ska prutta ut lite mer ketchup än jag brukar. Kanske kan det ge lite energi?

Publicerad: 2009/01/12

3 kommentarer to “En suddig måndag”

 1. caroline skriver:

  ketchup låter som ett riktigt energi dos!! visst blir man trött på vissa puckon! vi ska ses i veckan, jag slår en pling imorgon runt lunch så får vi bestämma något! kram

 2. Anonymous skriver:

  Undrar om användandet av ordet svartsjuk istället för avundsjuk är typiskt Norrländskt?
  Min arbetskamrat som kommer från Luleå säger också svarsjuk när det rätta ordet är egentligen är avundsjuk…

  ;)

 3. Isabelle skriver:

  anonym: Intressant! Kanske är det så att vi norrlänningar använder det mer. Båda orden finns ju i ordboken så inget är nog egentligen fel.

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).