www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

Vår och sommarplaner

Bild: Isa

Snön är väck. Trädgården börjar spricka upp. Rabatten behöver rensas på glasspapper och fjolårets växter. Första sommaren som husägare för sex år sedan ringde jag min mycket trädgårdsintresserade mor och förklarade att vi ju hade bambu i trädgården. Det säger lite om mina kunskaper inom det området. För det var ju visst bara en övervintrad libbsticka eller nått. Hur som helst så har vi en hel del framför oss. Husets tak ska förvandlas till ett snedtak med utstick. Vi ska asfaltera om uppfarten och lägga om gräsmattan runt nästan hela huset efter förra sommarens dränering. En altan ska byggas. Plus en hel del andra idéer och drömmar man bär på. Som ett runt fönster på förrådet och ett snyggt räcke vid altanen. Men skillnaden från förra våren är att man känner sig optimistisk. Det känns plötsligt roligt att vara villaägare igen. Maken alias grillmästaren har just en god entrecote på grillen, jag en rotsakspytt i ugnen och theo sneglar förväntansfullt mot uppfarten efter glassbilen som visst ska susa förbi vilken minut som helst nu. 

Tro det eller ej, mitt i den grusiga mörbultade ogräsmattan så har denna blomma överlevt grävskopans framfart. Bild: Isa

Publicerad: 2009/05/08

11 kommentarer to “Vår och sommarplaner”

 1. Minna skriver:

  Vilket häftigt hus! Varför ska ni göra snedtak?

 2. Isabelle skriver:

  Plattaket går egentligen som ett V inåt, dvs allt vatten rinner genom ledningar i huset – klingar inte bra va? :) Speciellt när vi bor i norrland och kan ha enorma snömängder ibland. Dessutom tycker jag det är så snyggt med snedtak. Vi ska ha ett i aluminium! :)

 3. Minna skriver:

  Oh maj, så då låter det som om ni behöver ett snedtak!!!! Låter fint, jag gillar också snedtak!

 4. Blogg by Maliin Stoor skriver:

  Riktigt härligt hus!!

  Härliga mixar av fasader och nivåer, snygga proportioner… lyckat till med taket mm

  Må gott

  Maliin

 5. HUSnrNIO skriver:

  Tilltalande ert hus ser ut och vilka härliga planer ni har för det och trädgården. Ha en trevlig söndagkväll.

 6. Anna skriver:

  Ja, ert hus ser verkligen häftigt ut! Vad skönt att få till taket – och tryggt förstår jag… Låter annars som roliga projekt med snyggt räcke och runda fönster – hemmafix är farligt roligt! Och visst vaknar något inom en när sista snökornen smälter bort?!

  Hoppas helgen varit fin och solig!
  Kram Anna :)

 7. Cornelia skriver:

  Kul o få se en bild på utsidan av huset, har länge varit nyfiken då jag har gillat de bilder jag sett från insidan :-) Jag älskar den här typen av hus och ert va riktigt snyggt! Jag bor själv i ett hus från 1950 :-)
  Lycka till med träsgårdsplanerna!

 8. caroline skriver:

  Du ser redan vimsig!!! vi åker tisdag, tid för en kaffe imorgon? kram

 9. Isabelle skriver:

  alla: Tack vad glad jag blir, Jo jag gillar vårt hus nu igen efter vår rejäla dust förra året :)

 10. Anonymous skriver:

  Har precis kikat på din Portfolio efter ett tips från en vän.

  vilka fina saker du gör!
  Jag nämner dig till mina elever som ett exempel på illustratör/ grafisk formgivare och visar ditt arbete. Har en estetklass här i Jönköping och de behöver få koll på vad som rör sig i bildområdet i deras tid, här och nu. Ibland kanske det är det vi är sämst på, känner jag.

  (Tycker mig känna igen formen på ditt hus i några av illustrationerna mot slutet där i din portfolio)

  Ha en fin dag.
  ->Magnus Rignell
  Jönköping.

 11. Isabelle skriver:

  Magnus: Det var ju roligt att höra! Ha en fin dag du med!

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).