www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

En dag i trädgården

Nu har hela familjen Sällström äntligen sommarlov. Vi siktar på att få klart alla stora trädgårdsprojekt i veckan så man kan njuta till 100% under de kvarstående veckorna . Idag har vi grillat korv i eldstaden och david har lånat svärfars leksak för att forsla ut jord över hela trädgården. Jag har räfsat sönder mina händer medan Theo bjudit på en och annan nakenchock.


Vår utehall har bara plastblommor i år..


I Theos mini-trädgårdsland växer nu jordgubbar i miniformat, persilja, gräslök, en svartvinbärsbuske, en vissen basilka och sen massor av sallad. Han har planterat frön och ensam skött vattningen hela sommaren. Det är helt super, för nu sätter han sig där var och varannan dag och bokstavligen hamstrar salladsblad. Dessutom sparar jag en hel del tid på att vattna andra plantor, eftersom han alltid passar på att göra det i samma veva. Tip top!

Kolla in det snygga snedtaket över huset. Tidigare var det ju ett platt papptak där allt vatten rann i rör genom huset (!). Men nu har vi byggt upp en ny konstruktion ovanpå det gamla (eller vi har ju anlitat snickare för det). Taket är nu snett med ett utstick på cirka 60 cm. Taket är klätt i bandtäckt plåt i matt silver. Bara stuprännor kvar nu och tapetsering av skorsten, sen är det klart! Vi är grymt nöjda, dels för att det kunde inte ha passat huset bättre, men framför allt för att vi inte behöver vara rädda för läckage längre (förhoppningsvis)!

Publicerad: 2009/07/19

6 kommentarer to “En dag i trädgården”

 1. LillaMy skriver:

  Huset blev grymt bra med det nya taket.Hoppas att ni kan njuta av resterande sommar utan missöden

 2. Mrs. b skriver:

  Snyggt med taket! Och framförallt skönt att slippa oroa sig för läckor!

 3. Isabelle skriver:

  lillamy: Visst blev det!

  mrsb: snacka om skönt!

 4. caroline skriver:

  åhh vad snyggt och fint! jag blir inte alls avis…. ses snart puss

 5. HUSnrNIO skriver:

  Så snyggt det blev med det nya taket! Förstår att ni är nöjda. TRevlig helg!

 6. […] en del, även i år. Gyttjan utanför har förvandlats till en fin gräsmatta, vi har byggt ett snedtak ovanpå vårt papptak och vi har renoverat sovrummet. Men bäst är nog ändå det minsta projektet […]

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).