www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

Jassåmen, då var det vardag igen

Ställde väckarklockan på åtta imorse, men vaknade istället av en treåring som frågar ”ska vi bara ligga och prata en stund?”. Det har blivit en morgonrutin under sommaren och är helt otroligt mysigt. Ändå tills man själv slumrar till och känner hur någon hoppar på magen och drar i ens ögonlock. Jag är inte den som vanligtvis är seg, jag är (irriterande) morgonpigg och rusar fram i allt jag gör, så det brukar räcka med en fyrtiofem minuter för att se någorlunda anständig ut. Men imorse gick inte allt på räls som det brukar. Vad då skynda? Vad då passa tider? Snacka om att man är helt ur fas. Jag som hade tänkt vara så moderlig och fixa en banan- och blåbärsmoothie som jag läst att så många gör till sina barn varje morgon i någon föräldratidning. Näpp. Det är tur man har falukorv.
Sen på väg till förskolan pratade jag och Theo om vad han ska göra där och vilka upptäcksfärder som väntar. Han berättade dessutom att han ”ska jobba på Beijers” när han blir stor. Och då slogs jag av vad stor han blivit över sommaren. Kanske inte i centimeter. Utan hans ordförråd, hur han formulerar sig och nu kan sätta ord på precis vad han tänker och känner. Det gjorde riktigt ont i hjärtgropen att lämna honom på dagis i sin fina nya rygga, efter 11 långa hemmaveckor tillsammans. Men Theo tyckte själv det var piece of cake och sa bara ”jassåmen!” när jag frågade om det gick bra att jag åkte. Och första dagen hade visst gått ypperligt, tydligen hade han berättat för sina dagiskamrater om hur han i sommar sett både valar från morfars båt och klappat på tigrar i Lycksele.
För oss föräldrar har det också gått bra. Vardag och rutiner är ganska skönt faktiskt. Visst är man ju ordentligt seg. Tur då att man har en espressomaskin.

Publicerad: 2009/08/24

4 kommentarer to “Jassåmen, då var det vardag igen”

 1. flickornalennartsson skriver:

  Hej Isa, Idag har jag hämtat ut Gretas fina namnkalaspresent på posten: http://flickornalennartsson.wordpress.com/2009/08/24/great-is-in-da-house/

  Tack för att du är så fantastiskt duktig.

  //Victoria

 2. Eva / whiskyochchampagne skriver:

  Ja det är ju ganska skönt att återgå till vardagen igen…men jobbigt att måsta stiga upp…enligt dottern i alla fall !

  ***
  KRAAAM EVA

 3. Mittilivet skriver:

  Hej,
  har kikat in på din blog med jämna mellanrum..tycker dina illustrationer är super.
  Gillar din inredningsstil.
  Hur blir man illustratör…glad om du har tips då jag efter sjukdom står vid ett vägval i livet.
  milla

 4. Isabelle skriver:

  Victoria: Så roligt! Vad glad jag blir! Tack! :)

  Eva: haha, jag längtar till theo tycker det är jobbigt att stiga upp.. :) kramen!

  milla: Tack! Jag skulle rekommendera dig att gå en kurs i Illustration, brukar ju finnas en del som kommunen driver (ett område jag inte har stenhård koll på) så du får pröva på olika tekniker. Viktigt tror jag är att man hittar sin "nisch". Sen skulle jag rekommendera att ta praktik hos en illustratör eller på en byrå med illustratörer/formgivare också. Utbildning i Illustrator och Adobe är också bra att ha. Önskar dig ett lycka!

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).