www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

Vår nya öppen spis

Vi har gjort en upprustning av vår öppen spis i höst som jag missat att visa. Tidigare hade den ingen kassett och var väl en ganska brandfarlig historia då den står ganska nära soffa och soffbord. Efter att ha spanat ett tag föll vi för danska företagets Lotus produkter där vi kunde skräddarsy kassettens ram så den passade vår öppen spis perfekt. Däremot blev jag lite besviken, eller snarare skräckslagen, efter första brasan. Det visade sig att oljan på den snygga teakpanelen på spisen började rinna när värmen blev så hög. Men det blev ju bra ändå till slut. Vi hittade ett jättesnygg kakel som heter Free Line från Höganäs som passade perfekt. Även om kassetten kostade en slant så är det en investering. Vi eldar varje morgon (som ni ser med spillvirke från vår takrenovering) och den värmer upp hela övervåningen i ett nafs. Jag är väl ingen hejjare på göra brasor, och har redan förevigat ett stort brännmärke på högerarmen efter att ha stekt den mot dörren. Men jag lär mig.

Just nu ropar maken på mig, han har visst gjort upp en eftermiddagsbrasa. Vi har barnvakt och ska lägga oss i var sin ände av soffan med en kaffekopp och filosofera framför elden en stund. Snacka om att det även är en själslig investering.
Bild: Isa

Publicerad: 2009/11/20

8 kommentarer to “Vår nya öppen spis”

 1. Mamamekko / Vit design skriver:

  Ååå vad härligt det lät. Älskar öppna spisar. Jätteint verkligen blev det med!
  kram och trevlig helg

 2. carline skriver:

  det blev super fint!! tack för ikväll vännen puss

 3. Jenny skriver:

  Vad mysigt!

 4. petrifiedinpink (Maria) skriver:

  Åh, vad härligt! Och tänk så mysigt i jul!

 5. MalinKa skriver:

  Hej
  Vi har precis haft hit en kille som kollat på våra badrum inför renovering. Han tyckte våra hus påminde om varandra i stil och utformning. Eftersom han tydligen gjort badrum åt er också. Nyfiken fråga såklart….man måste ju ta chansen…. Blev ni nöjda med arbetet? Själv fick vi väldigt bra vibbar. /nyfiken i en strut

 6. Isabelle skriver:

  Malin: Är det Mattias du pratar om? Kakelmästaren? Han var superduktig, snabb, trevlig och positiv. Så han har verkligen våra rekommendationer. Vi ska faktiskt ta och slå honom en pling vi också för projektet på övervåningen i vår! :-)

 7. MalinKa skriver:

  Japp, så hette han nog…kakelmästaren *ler*. Min kollega tipsade mig om honom och han verkade mycket kunnig och bra. Då hoppas vi bara att hans offert inte visar sig bli den allra dyraste =)

 8. Familjen i Uttran skriver:

  Mycket snyggt!

  Vi håller också på att elda upp spillvirke från ett par års renoveringar. Kanske inte så estetiskt i vedkorgen, men ack så praktiskt (och ekonomiskt. Och miljövänligt)att slippa åka till återvinningen med sina gamla plankor!

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).