www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

Nya inbjudningskort

Inspirerad av Theos superhjältintresse har jag gjort ett nytt inbjudningskort. Det heter TUFF och är alltså gjort för tuffa superhjältewannabies. Passade på att göra ett till som heter FLOTT som passar de som vill bjuda in till kungligt kalas med ett sött kort!

Publicerad: 2009/12/22

5 kommentarer to “Nya inbjudningskort”

 1. Malin skriver:

  Isa, jag gillar verkligen det du gör och följer din blogg varje dag men nu blev jag lite förvånad. Hur tänkte du när ”killmotivet” fick heta tuff och ”tjejmotivet” söt?

 2. Isabelle Norman Sällström skriver:

  Jag är verkligen för genustänk. Och jag hoppas det syns i min webbutik. Jag har försökt göra inbjudningskort med olika teman. Inbjudningskorten är döpta efter adjektiv. En superhjälte är ju onekligen en tuffing. Och superhjälten är absolut inte tänkt ska föreställa just en pojke, det kan lika väl vara en flicka under munderingen. Jag kan också meddela att det snart kommer en superhjälttavla med fler färgkombinationer. Jag valde helt enkelt den färgkombination som jag tror säljer bäst. Vad gäller prinsessmotivet så ska jag inte hymla, den är gjord för tjejer. Theo har varit på många prinsesskalas under sina fyra år. Jag har dessutom fått ett flertal efterfrågningar på just inbjudningskort till prinsesskalas. Och jag tyckte kortet blev – sött! Men jag förstår vad du menar, när jag visar de två korten tillsammans så kan det ju bli lite fel. Prinsesskortet har härmed bytt namn till FLOTT! Det var inte min mening att på något sätt göra något slags statement att killar ska vara tuffa och tjejer söta.. absolut inte!

 3. Josefin, skriver:

  Åh, jag måste tyvärr hålla med!
  Följer din blogg och tycker du gör fantastiskt fina saker, tycker också det märks att du har ett ”genus-tänk”! Men nu.. Nja, kunde inte superhjälten haft lite mer neutrala färger? Klart att många flickor också gillar blått! Men just en superhjälte, blått, orange och gult förknippar nog många med pojkar.

  Isa svarar; jag förstår vad du menar! Men jag tänkte nog inte på att färgerna skulle bli pojkiga, utan tänkte mer på att de skulle bli rätt till temat, samt att det bredvid de andra inbjudningskorten skulle ha en annan och egen färgkombination

 4. Helen skriver:

  Måste inflika jag med! Jag tycker det är kalasina kort! Tycker att du har många produkter med genustänk i din butik och det vill jag ge dig en stor eloge för. Har själv köpt en tjejriddare till min flickas rum. Jag förstår dig att det även måste finnas typiskt pojkiga och typiskt flickiga produkter också för att möta efterfrågan. Själv har jag en dotter och jag skulle gärna köpa superhjälte-kortet till hennes kalas ändå (men är nog lite för dyrt :P. Att turkost skulle vara en ”killfärg” är ju lite konstigt tänkt det också…!

  Isa svarar; blir jätteglad över den kommentaren. För jag tänkte faktiskt inte alls att det skulle vara ett utpräglat pojkkort.

 5. Johanna skriver:

  Hm. ibland tycker jag det här tankegångarna går överstyr. I love genustänk. Men huvudsaken det finns något för alla, eller? Och du har ju fler kort att välja på också… Håller med Helen, orange och turkost är väl inte typiska killfärger? Det är väl färger som känns superhjältiga, om man frågar mig. Sen är ju verkligheten så att mååånga flickor ju gillar prinsessor och mååånga pojkar gillar bilar, riddare och sånt. Jag tror det är svårt komma ifrån. Och jag tycker förresten visst att superhjälten kan vara en flicka! En God Jul passar jag på att önska från en pitebo till en annan!

  Isa svarar; Tack! God jul till dig med!

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).