www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

Min nya Canon

Jag har investerat i en ny kamera och det är så kul. Här mitt i alla nyårsförberedelser kan jag inte låta bli att springa runt och prova en massa olika inställningar och trixa. Theo undrar just varför jag fotade en servett? Kameran är en Canon EOS 1000D som just nu fanns på väldigt bra pris på ett visst varuhus. Men det är lite ovant när man aldrig haft en systemkamera tidigare. Nu fattas bara ett bra objektiv. Jag är inne på ett Canon EF 50 mm objektiv. Någon som har provat det?

Här firar vi med vänner och systerfamilj. Ett magsjukevirus härjar också, så man vet aldrig var det här kan sluta… Gott nytt år!


Det ovillige fotoobjektet Theo poserar i storfönstret. Det snöar nu igen. Maken, dvs den snöskottningansvarige, är lagom road.

Publicerad: 2009/12/31

11 kommentarer to “Min nya Canon”

 1. Jennie skriver:

  Jag tycker absolut att du ska satsa på ett 50 mm, jag köpte ju ett sånt i NY och det blir så otroligt fina kort med det jämfört med 18-55 objektivet. Gott nytt år!!

 2. Lina skriver:

  Kul med ny systemkamera! Jag gillar mitt 50 mm, men jag älskar mitt macroobjektiv 90 mm från Tamron. För allt från detaljstudier till porträttbilder är det så fint att jobba med. Var jag tvungen att välja mellan dem två skulle jag välja macro:t. :)

  Så söt han är, lilleman Theo. Kram och gott nytt år från mig!

 3. ett 50mm f/1.8 är troligen det bästa objektiv du kan köpa för det löjliga priset som det kostar (en tusenlapp). Det är ljusstarkt och ligger på delad förstaplats bland mina objektiv. Det beror ju helt på vad du ska fota med. Zooma går ju inte om du ska fota saker på långt håll, men ska du fota porträtt så är det perfekt! Däremot måste man resa sig från bordet om man ska fota den mitt emot *s*

 4. Mrs. b skriver:

  50mm f/1.8 för en tusenlapp kommer du absolut inte ångra. Den är suverän för det priset!

 5. Elenore skriver:

  Hmmm, nu blev jag ännu mer sugen på att slå till på en sådan jag med….
  Passar på att önska dig ett riktigt Gott Nytt År!!

 6. Ensamma mamman skriver:

  Önskar er ett riktigt gott nytt år och tackar för ett fint blogg år fullt med insperation! Kram

 7. Jenny skriver:

  Har hängt på din fina blogg länge nu!

  Tackar för att du frågar om objektiv, jag har precis samma fundering på objektiv och en likadan kamera som du har. Har haft min länge och är supernöjd, lagom avancerad. Kan göra inställningarna själv, men även fota på auto.

 8. Kul med en ny kamera!
  Jag gillar mitt 50mm massor! Helt klart värt pengarna!

  http://www.inet.se/artikel/6201330/canon-objektiv-ef-50mm-f-1-8-ii

 9. Vicke skriver:

  God Forstättning på det nya året tjugohundratio!

 10. Jessica Lindgren skriver:

  Du kommer inte ångra ett köp av 50mm. Jag är supernöjd med mitt. Det finns förstås nackdelar med fast brännvidd också men till det mesta funkar det perfekt och det är extremt prisvärt! Jag har också ett Tamron 90mm macro som någon annan här skrev om och är nöjd med det men i jämförelse med 50mm så är det ju väldigt otympligt och tungt och kostar mer. Vore jag dig skulle jag helt klart börja med 50mm. Man kan ju alltid utöka objektivparken så småningom :-)

 11. Isabelle Norman Sällström skriver:

  Tack för alla tips, det avgjorde saken! Ett objektiv är beställt! Verkade vara så gott som slutsålt i hela avlånga landet, men hittade till slut en internetbutik som hade ett lager. Kram och god fortsättning på er!

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).