www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

En bulle i ugnen

Tack för alla fina grattishälsningar! Nu äntligen kan jag alltså berätta om det som växer i min mage. Och om hur mycket och länge vi längtat efter en lillebror eller syster till Theo. Jag är i vecka 11 nu, och förstås världens lyckligaste – precis som resten av familjen.

För fem år sedan när jag väntade Theo bloggade jag ju här under bloggnamnet ”En bulle i ugnen”. Jag vet att ett par av er hängt med så länge. Och för fyra och ett halvt år sedan föddes den lille nu skruvlocklige varelsen som fick namnet Theo, genom ett katastrofsnitt. Ingenting blev som vi tänkt oss. Theo kunde inte andas själv och låg på intensiven i tre veckor. Det var långa och tunga dagar som har orsakat djupa ärr inom oss alla, men han klarade ju sig och är ju nu världens mest välmående kille. En kille som jag är otroligt överbeskyddande över, kanske mest för att vi varit så nära att mista honom en gång.


En månad gammal Theo (bild: isa)

Vi har aktat oss för sjukvården sedan dess. Känner oss hemskt svikna på många sätt över nonchalans och slarv runt förlossningen och även efteråt. Vi sa länge att vi aldrig skulle skaffa barn igen. Vi var nöjda. Theo var ju allt vi önskade oss, den finaste ungen i världen!

Men så sköljde en barnlängtan över oss, ett par månader innan Theos treårsdag. En längtan som växte sig större och större. Men nu visade det sig inte vara lika lätt som med Theo. Tre månader blev till ett halvår och snart ett halvår till ett år. Folk började fråga efter syskon och frågorna gjorde så ont. Man började fundera över om Theo bara varit en lyckoträff? Det var tufft. Varje tjugosjätte dag var en pina eftersom det alltid slutade i en besvikelse. Vi grät och var osams och vi höll nästan på tappa bort varandra i alltihop. Samtidigt som vi påminde varandra om att vara tacksamma över att vi åtminstone hade ett barn. Och inte bara ett barn, utan en Theo. Världens finaste unge. Tänk de som var utan, vad hade vi att klaga över egentligen? När över ett år hade gått så bestämde vi oss för att lägga ner våra försök.


En gammal illis under namnet ”En till, var då?”

En varm sommardag ett halvår senare, kom ett oväntat och oplanerat men otroligt efterlängtat plus. Jag hade gått över fyra dagar och knappt vågat ägna det en tanke. Jag var hos en av mina bästa vänner, och berättade för henne att jag gått över tiden. Hon visste om våra försök och beordrade mig att genast åka hem och testa mig. Men jag var tveksam, pessimistisk efter alla turer. Men när de starka två strecken väl visade sig bubblande alla känslor över mig igen och tårarna sprutade. Jag ringde lyckohulkande upp David och han var nära att köra av vägen innan han förstod varför jag grät. Redan följande dag förklarade vi våra glädjetårar för Theo. Han hade tjatat om att bli storebror i två års tid. Det var svårt för honom att ta in och han frågade gång på gång om det verkligen, verkligen verkligen, var så? Snart började han prata om hur han skulle bli världens bästa storebror. Och jag tror honom.

Att hålla hemligheter när man är fyra år är kanske inget man är världsbäst på. Theo tyckte bland annat att farbrorn på Willys skulle få veta att han skulle bli storebror, minsann.

Nu när jag varit på inskrivning och träffat världens trevligaste barnmorska, känner vi oss redo att berätta det för alla de som Theo inte hunnit outa det för än. Vi ska alltså bli föräldrar! Jag har en pirrig känsla i kroppen. Var så cool när jag väntade Theo, men nu känner jag mig hispig och nervös, men mest av allt längtansfull! Beräknad födsel i början av mars nästa år. Så en lång väntan kvar. Fortsättning följer.

Publicerad: 2010/08/17

71 kommentarer to “En bulle i ugnen”

 1. Snäckan skriver:

  Så fantastiskt att ni ska bli föräldrar igen!! Speciellt med tanke dels på den jobbiga resan efter Theos födelse och sen kanske den ännu jobbigare resan på väg mot ett plus som lät vänta på sig.

  Stort stort grattis till er alla tre!!!

 2. Camilla skriver:

  Åter igen: Vad häftigt! Och vad GLAD jag är för er skull! Har själv tvillingar, som inte var helt lätta att ”få till”… Vet av erfarenhet hur tufft det är med alla välmenande frågor.. ”Nu har ni ju varit gifta så och så länge, är det inte dags för barn nu?”. Ja, ja. Den diskussionen kan vi föra i annat forum; nu ska jag se fram emot massa mysiga graviditetshistorier och fina storebrorskommentarer och härliga bebisillisar här på bloggen! :)

  Stor kram!!

 3. Lina skriver:

  Än en gång – grattis! Och nu jag läser att det inte enbart handlade om mod, utan mycket om tur är glädjekramen än större till dig/er.

  Jag blir moster igen – bf 21/3 – så det blir två bebisars framfart att följa i vinter för mig. Med bebisar kommer både kärlek och framtidstro så stark…

  Kram
  Lina

 4. Otroligt, vilken historia! Är så glad för er skull och jag hoppas innerligt att allt kommer gå bra för er alla fyra :-) Grattis!

 5. jessi skriver:

  Nu sitter jag här med tårar i ögonen. Så fint. Jag är så glad för eran skull.

 6. Camillasnyahem skriver:

  Jag blir alldeles varm när jag läser det här… Ett gigantiskt grattis från mig! Ni vågade! Och Theo som blir så glad, jag blir rörd! GRATTIS Isa med familj! :)

 7. Magdalena skriver:

  Oj vad kul! Och vad fint du skriver. Stort grattis.

 8. Emmie skriver:

  Jag är så obeskrivligt glad för er skull, hela familjen! Vilken lycka!

  Stort grattis, än en gång!

 9. Eva skriver:

  Stort grattis till hela familjen. Du skriver så bra på din blogg och jag följer med spänning ”nästa kapitel av livet”!

 10. Anna S skriver:

  Sitter här och gråter av lycka, för jag vet hur det känns att vänta på ett syskon som dröjer.
  Ett stort lycka till! <3

 11. Annica Derby skriver:

  Kära Isa med familj…stort grattis till den nya bullen ;) vad glad jag blir när jag läser hur efterlängtade + äntligen dök upp!!! GRATTIS till er alla tre!!

 12. Elin Grindemyr skriver:

  Åhh va mysigt!! Grattis till er ;)

 13. Maria Levin skriver:

  Men så fantastiskt roligt! Största grattiskramen till er alla 3 och framförallt till dig, världens bästa Isa! Jag har inte varit inne på bloggen på ca 1 vecka och så är det en riktig STOOOR nyhet du släppt under tiden! Ha det bra, njut och var rädd om er. Kram, Maria i Uppsala

 14. Angelica skriver:

  Sitter här med glädjetårar i ögonen! (Amningshormonell som tusan) Grattis och så fantastiskt! Vilken efterlängtad lycka! :)

  Jag hoppas på att få följa med på färden denna gång också!

  Många kramar!

 15. Kati Lundberg skriver:

  Grattis! Det låter helt underbart! Hade tårar i ögonen när jag läste ditt inlägg. Som en evig optimist tänker jag att du nu har möjligheten att säga farväl till alla smärtsamma minnen och välkomna nya underbara minnen från den första tiden med barnet!

  Önskar all lycka med graviditeten och förlossningen! Hoppas vi läsare får följa er resa här på bloggen.

 16. Sofia skriver:

  Jag är en trogen läsare som följt dig i snart 3 års tid och jag kan ärligt säga att detta inlägg är det som berört mig mest under dessa år, det berörde mig så pass mycket att jag började att stor lipa medan jag läste det. STORT grattis till eran lilla familj och jag önskar er lycka till med eran nya familjemedlem! :)

 17. Sara skriver:

  STORT Grattis!

 18. Lena skriver:

  Jag sitter här och bölar ännu mer. Vilken jobbig väntan ni måste haft! Och äntligen ett litet pyre!

 19. caroline skriver:

  bästa bästa du! du vet hur mycket jag grät när du ringde upp och sa att det var ett plus! lika mycket gråter jag nu.. jag har redan hunnit säga det många gånger dessa 7 veckor sen plusset kom, men jag säger det igen.. ni är så värda detta min fina fina vän….

 20. Erika skriver:

  Frustrationen kan jag verkligen relatera till – på alla sätt och vis! Jag är så otroligt glad för er skull, och kanske vi kan träffas och ta någon barnvagnsprommis till våren? :P

  Funderar faktiskt på att lista oss på Cederkliniken också, men har velat höra mig för lite om barnmorskan först – och nu läser jag ju att hon var jättetrevlig och det avgjorde det! :P

  Grattis igen och många kramar!

 21. Anette P skriver:

  Åh vad härligt att läsa Isa om att ni äntligen har en liten i magen efter lång väntan!! och att ni vågar efter det du själv skriver angående allt som har med vården att göra. Jag har ju följt din blogg sedan bullen i ugnen och fortsätter med glädje att läsa din väg emot att Theos syskon kommer till världen! Stor kram Anette/piglettjejen:-)

 22. Sofia skriver:

  Jag sitter bara och ler när jag läser det här inlägget… så himla härligt, GRATTIS! :)

 23. Hanna skriver:

  Grattis, så underbart!

 24. Jenny skriver:

  Ett stort grattis! Håller alla tummar att det blir en underbar upplevelse denna gång.

 25. gella skriver:

  Underbart att läsa! Grattis igen! :D Känner igen hispigheten… Jag tog inget förgivet första graviditeten, men var ändå ännu mer inte-ta-något-förgivet med andra barnet… Lycka till med allt! :)

 26. maja skriver:

  Underbart fint skrivet =)

 27. Anna skriver:

  Oj, vilken resa! Är så glad för er skull! Lycka till med magen!

 28. Ida skriver:

  Grattis till babylyckan!
  Jag förstår din orosfyllda lycka. Jag försökte få till ett andrabarn i nästan 4 år innan jag gav upp och ett år senare skedde den lyckligaste olyckan i världen och jag var plödsligt gravid med min Dotter.
  Hoppas att babyn i magen får en enklare start på livet än storebror!

 29. annah skriver:

  Stort grattis! Underbara nyheter!

 30. minnapinna skriver:

  åh, nu lipar jag. fantastiska grattis till er alla!

 31. Lena L skriver:

  Stort grattis! ÅÅÅÅ va jag blev rörd av det du skrev. Önskar er all lycka med den lilla.
  Stor kram!

 32. Hanna skriver:

  Stort grattis. Du skriver så fint att jag sitter här med tårar i ögonen. Hoppas att allt går bra och att du får må bra under hela resan.

 33. Stort grattis än en gång!!! Åh, vad fint du skrivit, blir alldeles rörd av att läsa det! Så himla underbart för er och för Theo.
  Önskar er all lycka! KRAM!

 34. Marran skriver:

  Du skriver så himla fint, blir alldeles varm i hjärtat. Det är väl himla typiskt att det ska vara så mycket svårare andra gången, så var det för oss också. Det verkar vara fritt fram för alla man känner och inte känner att fråga när nästa kommer bara för att man redan har ett barn.

  Stort grattis i alla fall. Och visst är hon bra barnmorskan, den bästa. Jag hade tänkt flytta oss till Cederkliniken bara för att jag såg att hon var där. Men eftersom vi är klara med barnafödande är man ju inte i så stort behov av barnmorska längre så vi kanske stannar där vi är.

  Kramar

 35. Anna skriver:

  Stort grattis till er! Jag vet hur det är att längta efter 2:an och undra om det kommer att bli av!
  Kram Anna

 36. Lina skriver:

  Så roligt det ska bli att följa er mot en familj på fyra!

  KRAM

 37. Sara skriver:

  Grattis!! Så roligt för er! Lycka till med allt. Vilka fina ord, jag är tårögd.
  Kramar Sara

 38. Katarina skriver:

  Grattis till er allihopa

 39. Liza skriver:

  Åh vilken lycka! GRATTIS!
  Kram!

 40. Jessica skriver:

  Så otroligt fint skrivet! Förstår precis er längtan! Hurra för Theo som ska bli storebror och ett stort grattis till att ni nu blir fyra i familjen! Varma kramar från Jessica, en trogen läsare

 41. Jenny skriver:

  Stort grattis till er Isa! Jag har följt dig ända sedan Theo kom ut. Jag önskar er all lycka och att allting ska gå mycket bättre den här gången bebisen kommer ut! Ingen ska behöva känna så som du förklarat att ni gjort.
  Tack för en underbar blogg!
  Kram!

 42. Cicci skriver:

  Vad FINT du skriver, jag sitter här och gråter över tangentbordet. Jag har följt dig sedan Theo föddes och ingen risk att jag lämnar dig nu. Grattis till hela familjen!

 43. Ann-Sofie skriver:

  Hej och Grattis!
  Jag har mest hängt här på din blogg för att du har så jättefina tryck. Nu blir jag alldeles rörd och vill verkligen önska er lycka till. Har egna erfarenheter av dåligt bemötande från sjukvården i samband med graviditet och känner igen mig så i det du skriver. Allt har dock gått bra och jag har två underbara tjejer på 3 och 5 år nu.

  Ha det gott och njut av din graviditet :)
  Hälsningar//Ann-Sofie

 44. malin skriver:

  tårarna kan inte sluta rinna när jag läser ditt inlägg! Enormt stort grattis!

 45. Annis skriver:

  Med tårara i ögonen och förståelse för den lycka ni känner önskar jag er allt gott! Allt kommer att gå toppen!

 46. Kerstin skriver:

  Har läst din blogg nästan sen starten och det ska bli så spännande att följa ett barn till. Grattis:)

 47. Erica skriver:

  Stort grattis till er alla tre! Hoppas och tror att allt kommer gå toppen denna gång.
  Ska bli spännande att följa resan denna gång, hittade till din blogg strax efter Theos födelse. Då var jag själv nybliven mamma till Isabelle :)

 48. Aggie skriver:

  Hej! Hittade först din underbara hemsida med grafiska tryck och sen nu denna underbara blogg. Sitter här och får tårar i ögonen när jag läser. Bredvid mig ligger min knappt två veckor gamla Tage. Det måste vara någon mening med att jag hittade till din blogg just nu. Lycka till med allt! Återkommer så småningom med en beställning måste bara bestämma vad jag vill ha. Svårt.

 49. Maria skriver:

  G R A T T I S till er alla 3, vilken underbar nyhet! Så fint du har skrivit, blev alldeles rörd! Ha det så bra & lycka till med graviditeten!!!

 50. Nils mamma skriver:

  Nu är jag ju typ sist ut med att säga detta, men: GRATTIS! Så fantastiskt! Har läst din blogg sedan Theo var kanske 2 år och i fjol när vi fick vår lille buse var det självklart att beställa (äntligen!) en tavla till honom hos dig. Nu ska jag tänka på dig och er lycka när jag tittar på Nils kärlekselefanter (passande va? :) nästa gång :)
  Grattis igen!

 51. Idha skriver:

  Grattis! Fick tårar i ögonen av din fina text.
  Kom till Skellfteås förlossning, jag har jobbat där en sommar o det var många Pitebor som kom dit eftersom de inte var nöjda med första förlossningen (är det i Sunderbyn närmsta förlossning finns?). All (nästan iaf) personal i Skellefteå är fantastisk!!
  Lycka till på er resa!

 52. Elin skriver:

  Nå må jeg bare legge igjen en kommentar, er ofte inne på bloggen og snikleser men har aldri lagt igjen spor før nå. Gratulerer med babyen i magen; sitter med tårer i øynene etter å ha lest innlegget ditt. Håper du får et fantastisk svangerskap, og at fødselen går mye bedre denne gangen.

 53. Isabelle Norman Sällström skriver:

  Tack igen för alla fina fina fina varma hälsningar till oss. Bamsekram till er allihop!

 54. Alexandra skriver:

  Du känner mig inte, och jag inte dig, även om det hänger två underbara Isa-tavlor här i vårt hem. Jag har också en härlig son på fyra år och har följt din blogg i några år. Vi har också försökt med nummer 2, och än har vi inte lyckats, men jag har hopp och känner exakt likadant i det du just beskrivit. Du inspirerar verkligen många människor i detta avlånga land, glöm aldrig det! Och lycka till! Och grattis!

  Tack för din fina hälsning. Jag håller tummarna för er! Ge inte upp. Eller – ge upp! Det var det vi gjorde och det var då det gick vägen. Stora kramar!

 55. Asa Eden skriver:

  GRATTIS!!!! Gud vad roligt for er! Det ska bli jattekul att folja aventyret, for det far vi val?!

 56. Linda skriver:

  Vad härligt! Jättegrattis :)
  Vet hur det är att längta, bli besviken och sen äntligen lyckas. Med vår första tog det över ett år, men med den andra gick det snabbt!

 57. Jenny skriver:

  Grattis till bullen! Har varit med om liknande. Det tog lång tid innan lillebror kom. Det är sån lycka att se syskonen ihop nu. All lycka till er! Hoppas upplevelsen av födsel blir bättre (bra) denna gång.

 58. Ett stort grattis till hela familjen! Visst e kroppen konstig. Nu vet ni kanske inte vad det berodde på att det va så svårt o tog så lång tid den här gången, om ni nu inte gjorde en barnlöshetsutredning vill säga.
  Ofrivillig barnlöshet drabbar 15-20% av alla i fertil ålder men om man räknar in sekundär barnlöshet så är talet mycket högre. Men den gruppen är ännu mer tyst än den som har svårt att få sitt första barn. Det kan kännas så självklart att få fler barn när det kanske gick lätt o få det första, man vet inte hur man ska göra för att få hjälp. Dessutom får man betala själv för vården om man redan har ett barn med samma partner.

  Som sagt kroppen är ett mysterium och det är ett mirakel att bli med och få barn!

  Många varma grattulationer och lyckönskingar från en lång o trogen bloggläsare och tavelköpare/ägare!

  KRAM!
  Cornelia – ofrivilligt barnlös sedan 6 år och styrelseledamot i Barnlängtan – patientföreningen för ofrivilligt barnlösa

 59. Hanna skriver:

  Åh grattis grattis! :) Har följt med sen Theo var en bulle i ugnen och har ett gäng ”Isor” hängande på väggarna här hemma. Ska bli riktigt roligt att få följa med på resan mot lillebror/lillasyster! Är själv gravid och har faktiskt kollat bakåt i ditt arkiv under tiden du var gravid med Theo, lika kul att läsa nu som då. :)

 60. Sofia skriver:

  Stort grattis till er!
  Jag vet hur det är att vänta och längta. 3 år försökte vi innan vi blev gravida med vårt 1:a barn. Nr 2, som är beräknat till början av november, kom till av en ren lyckträff. Man känner sig så otroligt lyckligt lottad.
  Många lycko-kramar.

 61. Isabelle Norman Sällström skriver:

  Tack snälla er igen för alla fina ord! Jag är alldeles tagen av alla fina hälsningar!

  Asa: Klar ni får! :-)

  Cornelia: Ja vi känner oss otroligt lyckliga över att det gick till slut, det finns inte ord. Vi gjorde aldrig någon utredning, även om vi funderade på det, men just eftersom ”Theo” finns så kändes det så.. konstigt att göra. Det här barnet kan inte bli mer efterlängtat än det är, speciellt nu när vi vet att det inte alltid är så lätt. Jag önskar dig samma lycka i framtiden! Stor kram!

  Hanna: Var in och fick in en glimt av din finfina mage. Varmaste lyckoönskningarna, vad härligt att det är så nära! Och vad kul att du följt med så länge!

  Sofia: Varmaste hälsningar till dig med! Stora lyckokramar tillbaka!

 62. Anneli skriver:

  Åh, grattis! Vad roligt! Jag och min fästman ska också ha barn till våren, i mitten av april om allt går bra! :-)

 63. Carin skriver:

  Grattis!

  Jag har inte kollat in här på nästan ett år och så när jag gör det är det glada nyheter!

 64. Susanne skriver:

  Grattis! :) Vad spännande!
  Måste bara säga att jag fullkomligt älskar dina illustrationer.
  Ta hand om dig o magen. ;)

 65. Heléne skriver:

  Ett jätte stort grattis till de lilla livet som växer i magen! Ta hand om er!

 66. Anette skriver:

  STORT Grattis! :)

 67. Jenny skriver:

  Har inte läst ”mina bloggar” på ett bra tag, så jag hade lite att ta igen. Och vilken härlig nyhet jag fick just nu på din blogg! :D Tillhör skaran som hängt med sedan ”en bulle i ugnen”… :)

 68. Jenny skriver:

  Ja, och GRATTIS skulle jag ju säga också! :) Glömde visst det i ivern…

 69. Ellinor skriver:

  Stort grattis!

 70. Mia skriver:

  Åhh, grattis! Såå underbart!!

 71. Åsa skriver:

  Åh jag ryser när jag läser om nyheten! Får gåshud på hela kroppen! Ett stort grattis och lycka till!

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).