www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

Matfavoriter

Min matlust har inte varit vad den brukar under den senaste månaden. Jag har nog mått sämre den här gången än då jag väntade Theo. Så känns det nu i alla fall. Fast i och för sig hade jag ju fobi för räkor under min förra graviditet, eftersom jag tyckte de påminde om små foster. Visst är det hemskt? Jag har fortfarande avsmak för mycket, speciellt om jag ser bilder på mat eller visualiserar mig mat i huvudet. Då kommer det där illamåendet smygande. Märkligt hur kroppen fungerar.

Men nu fann jag mig själv klicka mig fram bland mat-bokmärken och fann några av mina favoriter som jag kände att jag ville slunga vidare, så det är väl ett bevis om något på att jag är på väg att bli mig själv igen. Kan varmt rekommendera er denna fläskfilépasta med riven citron, den karibiska salladen, teriyakispetten med limesås och rabarberpajen med kokos.

Ps! Kan inte låta bli att berätta att jag blev tillfrågad om jag ville vara med i tv4:as halv åtta hos mig i våras. Jajjamen, jag ljuger inte. Jag skulle väl vara den mest otippade av alla att vara med i ett sånt program. Alla jag rådfrågade började gapskratta. Kanske säger en del om min matkunnighet – jag är ju gift med en kock tack och lov. Det hade självklart slutat i katastrof så jag drog mig förstås ur.


Foto:Isa

Publicerad: 2010/08/20

7 kommentarer to “Matfavoriter”

 1. Pastan och rabarberpajen låter som en utmärkt middag att göra imorgon!

  Hoppas det blev gott!

 2. Camillasnyahem skriver:

  Åh vad synd att du inte var med! Fast jag förstår dig, jag kan knappt göra thé. :) Hoppas du får en fin helg!
  Tack detsamma!

 3. Sofia skriver:

  Grattis!!!!! Jag minns att du skrev för länge sedan att du ville föda m snitt om du blev gravid igen men att de inte kunde garantera det el nåt liknande? Jag kommenterade då och jag vill bara upprepa mitt budskap om du fortfarande känner likadant; stå på dig!! Lycka till :)

  Jo jag ska stå på på mig, vi ska kräva ett snitt, något annat finns inte. Ska kontakta specialistmödravården inom några veckor för att få ett skriftligt besked så man kan slappna av. Jag berättar mer senare. Tack för omtanken! kram!

 4. Erika skriver:

  Det där med att bara behöva visualisera viss mat för att börja må illa, det känner jag alldeles för väl igen… Hujja. Hade varit sjukt roligt att se dig i ”halvåtta”! :) Kram!

  haha. ja det hade säkert varit hysteriskt kul! :) För alla andra än mig alltså, ha ha! :)

 5. Jenny skriver:

  Tack för tipset om fläskfilén. Vi provade den ikväll o den va ju jättegod. Men tyvärr köpte jag lätt creme friech och jag förstod nu varför man ska ha den vanliga. Vår blev lite väl simmig, men god ändå :) Jättebra vardagsrecept när man vill att det ska gå fort :) Kram!

  Vad kul och visst är den GOD! Vi gör den på lätt cremefraiche men jag brukar sätta i lite matlagningsgrädde och mjölk också eftersom det blir för lite vätska. Och så mer vitlök förstås.

 6. åå vad jag blev rörd över ditt inlägg om bebis i magen! Är så glad för er skull. Tror Theo kommer bli en toppen storebror! massa kramar
  Tack snälla, det tror jag med. Massa kramar tillbaka!

 7. Marran skriver:

  Testade rabarberpajen ikväll och den gjorde succé. Vi kanske måste ta och prova något av dina andra recept nån annan dag.

  Visst är den god! :) Bäst man fryser ner lite rabarber snart för att förlänga sommaren litegrann.

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).