www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

Mitt döda öra

Här om dagen skulle den lille tjorvhårige till doktorn för att kolla öronen. De blev ju inte blev godkända på sista kontrollen. Och sen säger han ju va va va, hela tiden. Men båda öron visade sig vara fullt fungerade, så han hade inte ärvt mitt döva högeröra trots allt. Tydligen är det där med att alltid säga ”va” något man som förälder kan få dras med ett par år. Från och med nu till tonårens slut, tydligen.

Det hela gick så snabbt att doktorn frågade om Inte Theos hispiga mamma skulle vilja kolla sina öron. Så jag satte mig i den lilla stolen, vid den lilla leksaksbrickan med klossar, och kände mig mycket mycket liten i öronkåporna som till och med var stora för mig. Och mycket riktigt, mitt högeröra hade inte mirakulöst återhämtat sig, medan vänsterörat fungerade fint. Men hör här. Nu har jag fått en remiss och vi ska kolla upp om inte mitt högeröra går att operera.  Tänk va? Tänk om det, mot förmodan, skulle gå att reparera? Inte för att jag lider av det, men jag kommer ju säkert bli en sån där tant som inte hör ett jota på äldre dar. Rätt otroligt vore det ju förstås.

Publicerad: 2010/11/08

5 kommentarer to “Mitt döda öra”

 1. Jennie skriver:

  Ja det vore ju helt otroligt, de verkar ju kunna fixa en hel del nuförtiden. Själv har jag också vuxit upp med öronproblem i och med att jag har hörselgångar (och öron) lika små som ett litet barn. På alla andra så är ju öronen det som aldrig slutar växa, medan de på mig i princip aldrig ens började. Örondoktorer är därför ett känt begrepp hos mig. Lycka till!

  Det visste jag inte! Men visst hör du hör bra med dina små? Jag hoppas mitt öra är reparationsdugligt. Vi får se!!

 2. Annika skriver:

  Ja, det vore ju fantastiskt om det gick att operera! Vår son hade en ”va?”-period, men den gick över. Och han har inte fyllt nio än. :)

 3. Hanna Larsson skriver:

  Hej.
  Nu vet jag inte varför din hörsel är dålig men jag hade nedsatt hörsel på mitt vänstra öra pga. För många öroninflamationer som barn. Jag fick en ny trumhinna för 6 år sedan med super bra resultat. Man såg ut som ett fån men oj va det har hjälpt. Om det är en ny trumhinna du ska få så tror och hoppas jag på gott resultat.
  Grattis till bäbisen i magen . Kram Hanna

  Vad häftigt det måste vara. Jag har fel på snäckan i örat, ska bli spännande se vad dom säger. Tack för grattis:et! Kram!

 4. mia skriver:

  Hej! Läser Din blogg från Uppsala och tycker Du verkar vara en cool tjej.
  Min dotter blev döv pga hjärnhinneinflammation för sju år sedan och hon blev opererad med cochleaimplantat. Googla på det så får Du veta mer! Idag har hon stor nytta av sina hjälpmedel, det kan nog Du också få! Ha det! Mia

  hej! En nära vän har en dotter som fått cochleaimplantat på bägge öron. Fantastiskt att det går att göra. Jag har ju lärt mig leva med mitt döva öra under mina snart tjugonio år, men det skulle vara fantastiskt om det gick att fixa. Ha det fint!

 5. mikaela skriver:

  Men, WOW, vad spännande! Kram syster

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).