www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

Dimmigt

Just nu är allt som i en dimma här på källbogatan. Eddie är superförkyld och sover inget vidare på nätterna. Tredje natten i rad nu så mitt huvud fungerar inte alls som det ska. Inte makens heller, om ni frågar mig. Aldrig har han glömt saker som nu. Inte minst när vi passerat en gödselbil, som sprutade ut gödsel över en åker. Vi höll för näsan i en kvart innan stanken hade lämnat bilen och precis då kom han på att vi måste vända då han glömt plånboken. Läge att vara glömsk? Själv vet jag inte hur många gånger jag gått ner till nedervåningen för att hämta något, och väl där har jag ingen aning om vad jag skulle hämta.

På nätterna hoppar jag fram och tillbaka i sängen och ger honom mat eftersom det är det enda som tröstar mot den jobbiga tjocka näsan. Näs-fridan ligger på sängbordet, men efter att jag hört att man kan spränga trumhinnorna med den där mojängen så törs inte hispiga morsan använda den mer. Och idag vaknade vi av en duns och jag förstod direkt att han måste ha hade ramlat ner på golvet efter att jag somnat med honom där ammandes på sängkanten. Hispiga mamman blev nog sitt hispigaste jag och började genast googla efter hjärnskakningssymptom medan den glada Eddie som kanske bara grät i en halv minut stirrade på mig med en snorigt leende och en allt större växande bula på pannan.

Nej livet är inte på topp för honom just nu. Två nya tänder, förkylning, en morsa som får honom trilla ur sängen och två enormt förvirrade föräldrar!

Publicerad: 2011/10/04

8 kommentarer to “Dimmigt”

 1. Jenny skriver:

  Jag vet att det här kommer att låta tokigt men dela en rå lök och lägg under barnsängen på ett fat. Det hjälper att lösa i näsan. Vi använder det på lill tjejen när hon är förkyld och det blir en klar förbättring. Det luktar verkligen lök i sovrummet (!) men om det ger en natts sömn =) Det är en gammal husmors kur. Löken måste bytas varje kväll och vara färsk för att det ska fungera! Lycka till. kram Jenny

  Inatt har vi provat löktricket! Faktum är att han knappt snorat nånting! Kan det vara sant? Löken blir helt klart kvar ett par nätter till! Tack för tipset – och sömnen!! Kram!

 2. Jenny skriver:

  ….och höj huvudänden! Det finns puckar på apoteket att köpa. <3

 3. my skriver:

  använd näsfridan inget som går sönder om den används försiktigt!

 4. Tina skriver:

  Näsfridan är ju räddningen. Klart att du ska använda den, men bara när det verkligen är snor som ska ut och inte när det är täppt. Jag har använt näsfridan till båda mina (flitigt) och inga trasiga trummhinnor. Lycka till!
  Och styrkekramar

 5. Malin E-G skriver:

  Som näsdroppar kan du använda bröstmjölk. En husmorskur som min farmor lärt mig och som jag använt flera gånger då mina pojkar var små.
  Krya på er!

 6. Angela skriver:

  Hoppas han snart kryar på sig den lille stackarn. Rackarns söt är han i alla fall ;-)!

 7. Kati skriver:

  Usch, låter inget vidare. Hoppas att han snart blir frisk igen!

 8. Isabelle Norman Sällström skriver:

  Ni är så gulliga, tack för alla kryapåningar. Nu har jag också trillat dit! Hoppas ni klarar er!

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).