Normalt undviker jag ju efterrätter så gott jag kan eftersom de har en stor tendens att hamna runt min midja. Men just den här årstiden är det svårt att låta bli. Nu väntar dessutom både jul och nyår. Sliskigheternas stortid. Min familj som vi ska fira jul med i år äter alltid lunchjulbord hos min mormor, där favoriten är världens godaste skinkomelett. Men till middag går vi mot strömmen och det blir snarare en nyårssupé där vi i år har hand om efterrätten. Vi funderar på att göra makens specialité, creme brulee. Minivarianter i tre smaker med rom, lakrits och vanilj. Men inget är spikat. Vilken är er allra bästa efterätt så här inför jul och nyår?
Bild: Ica.se
Publicerad: 2011/12/15
pannacotta slår allt!
Varför inte en dessertbuffé!Vi serverade nyligen minivarianter av creme bruleé, philodegskorgar med citronkräm(hemmagjord lemon curd blandat med kesella), Baileyschokladtårta( fr ett nummer av tidningen Buffé i höstas)och pisatgemacaron! Går bra att förbereda, festligt och gott.
Du får gärna dela med dig på receptet på de tre creme bruleérna. Jag är alltid på jakt efter det ultimata creme bruleé receptet.
/Nina
Blev bjuden på den här chokladcheesecaken på en middag nyligen och det var helt overkligt gott:
http://www.ica.se/Recept/chokladcheesecake-pa-cookiebotten-714362/
Pannacotta med hallon till :)
Creme brulee låter som en bra plan.
Creme Brulée med hallonsorbet och chokladgaller till.
Älskar allt med choklad och grädde. Chokladtryffel speciellt!
Vi funderar på att experimentera fram en saffrans crème brule i miniformat till jul. En restaurang i stan har en grym sådan på menyn.
Creme brulee är alltid den absolut godaste desserten! Men det där med buffé och ”minidesserter” lät riktigt bra.
Leilas kolapaj med pekannötter! Recept finns t ex här: http://bakmammorna.blogspot.com/2009/05/leilas-kolapaj-med-pekannotter.html
Mintchokladkladdkaka funkar till vilket tillfälle som helst. Godast om man äter den varm med glass till.
Kan maila recept om så önskas. Eller så tittar man i Maria Öhrns bok Kladdkakor. :)