www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

Tomteverkstad

Tomteverkstan är på sin slutspurt. Theo hänger med mig iklädd tomteluva i packrummet. Som en liten Kalle Anka på julafton. Vi fick ju ett alarmerande mail om magsjukeutbrott från förskolan och med färskt i minne att han kräktes över hallgolvet för precis ett år sedan så håller vi honom hemma. Det funkar ju eftersom vi alla ändå är just…hemma.

Fast han klättrar snart på väggarna. Vill pyssla. Vill julpynta hela världen. Vill ringa kompisar som förstås alla är på skola och förskola. Vill vill vill. Springer runt runt i vardagsrummet och tjoar och stojar och tjatar. Vi ber honom lugna ner sig minst fjorton gånger om dan då det spritter i kroppen på den lilla snart sexåringsmänniskan som vanligtvis är ganska lugn.

Igår fick han i uppdrag att göra smällkarameller, och ett par av mina papptuber förvandlades till tomtar med strutar på huvudet. Men pysselsuget är ändå inte släckt och jag kämpar för att fokusera på jobbet medan han cirkulerar runt mig likt en virvelvind där i packrummet och sjunker Sankta lucia så det värker i öronen. Det känns som om väntan till Julafton kommer att bli lång…


Mobilbild från det mörka packrummet, jag menar tomteverkstaden.

Publicerad: 2011/12/16

Kommentarfunktion är stängd.

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).