www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

Hjälpsam storebror

Ibland undrar jag hur vårt vardagsliv skulle funka utan Theo. Det är en av fördelarna med att ha några år mellan barnen. Att han kan och framför allt vill ta en hel del ansvar över sin lillebror. Omtänksam, hjälpsam och beskyddande. Ett par gånger om dagen hör vi honom alarmera ”nu klättrar han i fönstret.. han tänker röra vaserna!” och hittar Theo ståendes där, med armarna utsträckta i ett skyddsnät ifall Eddie skulle ramla. Och på kvällarna runt kvart i sju smyger han in i Eddies rum. Sätter babyvakten på laddning. Drar ner rullgardinen, släcker alla lampor. Ordnar till kudden i spjälsängen, vikter upp täcket och lägger kaninen intill. Allt detta medan pappan spikar ribbstaket i trädgården och mamman svarar på mail. Och vi har inte ens bett honom. Han är helt klart världens bästa ♥.

Publicerad: 2012/06/01

5 kommentarer to “Hjälpsam storebror”

 1. Linda skriver:

  Åhh vilken storebror! Känner igen det där med att varna när lillebror rör saker och så. Mellan Meja och Noah är det 3,5 år och det är härligt att se hur mer sammansvetsade de blir. Hon längtar nu efter att lillebror ska få en vanlig säng så han kan knata över till hennes rum på morgonen.
  Från ett regnig Linköping

  Kram Linda

 2. Maria skriver:

  Men oj vilken fin storebror. Äkta syskonkärlek!

 3. Här kommer massor av ”kvinnoljud” (som min man kallar alla ”ooh” och ”aah” för). Vilken storebror!

  Det är två år mellan våra tjejer och nu när Ella är 1 år, är det betydligt lättare. Hon är inte heller så skör att man oroas över storasysters långa och hårda men nästan alltid lika kärleksfulla kramar.

  Ja, det är verkligen fördelar med alla ålder :-)

  Njut av helgen!

 4. Tuija skriver:

  Jisses, vilken go’ kille han verkar vara!

 5. Vilken fantastisk Theo ni har, helt underbar!

Lämna en kommentar

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).