www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

Ananaspaj

Jag gillar inte ananas. Tycker det är oerhört läbbigt på pizza. Huga. Nu är det ju inte alls likt mig att ha baktips, men den här ananaspajen fick mig på fall. Jättegod. Och jag klarade faktiskt att göra den. Jag svor inte ens. Jättebra då den kan värmas dagen efter också och är då precis lika god som nybakad.

Ingredienser
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl lättcrème fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas

Gör så här: Sätt ugnen på 175°C. Blanda smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter.Rör ihop ägget, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde. Gärna med lite rom i.

Recept och bild kommer från Ica.

Publicerad: 2012/06/07

Kommentarfunktion är stängd.

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).