www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

Eddies rum

Det tog oss nästan ett och ett halvt år att fixa i Eddies rum. Den fula bruna medaljongtapeten som vi tyckte var så snygg när vi tapetserade där för fem år sedan var nästan outhärdlig. I helgen har vi äntligen tapetserat över medaljongtapeten med en sån här underlagstapet och sedan målat väggen med Alcros kulör Isglass. En jättefin färg. Mild turkos med lite smuts i, en färg som jag tror han kan trivas med länge.

Storebror åååade och oooade när han fick se färgen. Vill också ha isglass i sitt rum, så nu planerar vi att göra om hans rum också. Fast det får vänta. Nu när man har en liten vilding i krokarna kan man ju inte precis hjälpas åt med saker. Det kan lätt bli ett isglassfärgat barn på kuppen i så fall. Fast jag blev i och för sig isglassfärgad fast jag snart är trettioett. Maken blänger på mig, förstår inte hur jag lyckas. Men det liksom skvätter omkring mig och blir färg överallt. Jag tappar penseln i färgburken och råkar luta rollerfatet så färg rinner ut över hela parketten. Jag har färg ändå in i öronen faktiskt. Helt obegripligt. Det blir nog ingen målare av mig. Och japp, lacknaftan räddade parketten. Öronen är också rengjorda.


Eddies lilla fina rum! Här nystädat. Så här ser det inte ut nu vill jag lova.


Vi har satt upp långa billiga hyllor från ÖB efter hela rummets kortsida. A och O är ju förvaring när rummet är litet.


Denna skattkista fick Eddie i namnsdagspresent av sin gammelmormor och morfar. Theo har en likadan. Och samma deras kusiner. När de fyller arton år ska vi öppna låset och se vad som finns i. Riktigt spännande! 


Speldosa från Rhodos. En present från storebror.


Födelsekort på anslagstavlan från mosterfamiljen.


En av Eddies sovkompisar på gammelmormors fina stickade filt i favoritfärgen. 
Snart ska spjälsängen ut och en storsäng in. Eddies gamla snyggo-spjälsäng är redan på blocket. 

 

Publicerad: 2012/09/03

6 kommentarer to “Eddies rum”

 1. Mia skriver:

  Sååå fint!! Önskar jag också hade sådär härligt fina barnen till barnen… En dag hoppas jag att jag har det :)

  äsch du skulle se hur det ser ut här nu, haha, hoven droven! På två år ska väl allt vara i spidermsntema så man får ju passa på medan man har lite makt! :)

 2. Jessica skriver:

  HUr tjusigt som helst! Älskar verkligen den där färgen. Och guuuud så spännande med skattkistan! Kram Jessica

  ja alltså får man tjuvkika? Jag är väldigt sugen på en kupp!! Kom och hälsa på snart! Kram

 3. Vi har satt in storsäng till Vilmer idag. Vad hände med våra små bebisar? Fint rum har han iaf lilla Eddie! :)

  )ja visst är det läskigt! Swish sa det bara! Men tänk snart har du en ny liten bebis. Vilmer kommer kännas SÅ stor då, vänta bara :)

 4. caroline skriver:

  grymt snyggt nu blev vi sugna på samma färg till lille Miller… kommer förbi imorgon och kikar! pussen

 5. Lyckolina skriver:

  Åh vad fint!

 6. milla skriver:

  Jättefint, men borde inte hyllorna sitta på barnens nivå, det är väl för dom som allt ska se inbjudande ut och inspirera till lek? Men jag är nog lite ”skadad” som jobbar med småbarn i förskolan :)

  Det var som om jag hade på känn att det var nån som skulle påpeka det. Egentligen fånigt att ”försvara sig” men jag tycker absolut att barnrum ska uppmana till lek och inte bara vara fina. Eddie har två stora garderober fulla med leksaker på motsatt sida, tre stora lekbyttor, kryptunnel och lektält. Det är TRÅNGT. På dessa hyllor ställer vi finsaker som han är för liten för att leka med än, böcker han river sönder osv. Klossburken till exempel häller han gärna ut i trappen, så vi övervakar honom gärna när han leker med den. Det gäller att nyttja alla vrår när man har ett litet rum, och med en klättringssugen 1,5 åring som rumsinnehavare hade vi inte kunnat ha sådana här hyllor i lägre nivå. Hade vi haft det hade det nog slutat med akuten.

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).