www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

Oh happy day

Vår minsting har var en liten tjorvus sista tiden. I och för sig har han alltid varit en tjorv när det gäller sömn men nu mer än någonsin. Ibland har det tagit två timmar att natta honom. Det är speciellt inte kul när maken jobbar kväll och storebror får ta hand om både kvällsfika, bok och tandborstning själv. Eddie har legat där med ett stort, ja faktiskt provocerande leende under tutten och tyckt att de sena kvällarna varit helfestliga. Det hela blir ju lite av en ond cirkel, då han då behöver ta längre förmiddagslurar för att återhämta sig. Så igår gjorde jag en kupp och struntade i förmiddagsluren, varpå han somnade i soffan en halvtimme av utmattning och jag fick locka honom vaken genom att skramla med russinpaketet. Och vet ni, han somnade halv åtta igår kväll och i morse väckte storebror oss alla halv nio. Holy macarony, det gav resultat!

litenblirstor1301

Publicerad: 2013/01/12

3 kommentarer to “Oh happy day”

 1. Angelica skriver:

  Ibland måste man överraska de små med en chock, så funkar fet sen igen.

  haha, jag du har nog rätt i det!

 2. Erika skriver:

  Jag vet precis hur det känns! Som jag har slitit mitt hår vid läggning…. :S Men med bara en halvtimmes lunchvila så går det ändå rätt bra, iaf de dagar han är på dagis. På helgerna freestylar vi beroende på hur länge han sovit och hur trött han är. :) Tror inte att det är långt borta att vi plockar bort vilan helt och hållet, men det känns som att han lär visa på när han är redo för det. :)

  Hoppas erat experimenterande lönar sig också :-)

 3. När min son passerade två så förstod vi att det inte gick att han sov på dagen, vi kunde hålla på i flera timmar. När vi inte gav honom (varken på dagis eller hemma) en tupplur mitt på dagen så somnade han efter fem minuter. Halleluja! Det går fortfarande bra, två år senare. :)

  Innan man fick barn hade man ingen aning om att det här med sömn skulle bli den största prövningen :) Skönt att höra att det ordnat till sig. Än så länge funkar det jättebra efter att vi tagit bort förmiddagsluren, får se dock hur det går på förskolan i veckan..

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).