www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

Min morfar

Jag har haft fördelen att växa upp bara ett par stenkast från min mormor och morfar. Vi är en liten släkt då min mamma är enda barnet och jag och min syster de enda barnbarnsbarnen. En av anledningarna till att vi varit extra sammansvetsade.

När jag och David skulle flytta hem till Piteå efter en liten sorti i grannstaden och lyckades hitta en lägenhet som det visade sig vara köplats på så gick min morfar in hos hyresvärden och förklarade bestämt hur vi skulle få ta denna lägenhet. Och det fick vi. När vi sedan köpte hus blev vi nästan grannar och vi och barnen har varit flitiga besökare för fotbollsmatcher och biskvier på deras soliga bakgård. Morfar var alltid så otroligt hjälpsam. En krutgubbe. Han har nog målat varenda tak i detta hus och snyggat till många buskar i vår trädgård. Och alltid fick han någon bula där på flinten då han hade en benägenhet att alltid slå sig där.

Jag har så många fina varma barndomsminnen med min mormor och morfar. Hur morfar hämtade mig från skolan då jag var sjuk och bäddade ner mig i soffan med en centerrulle och en kalle anka. Hur vi åkte rutschkana på havsbadet och hur morfar tappade glasögonen och mormor kissade på sig. Morfar var den mysigaste gubbe man bara kan föreställa sig. Trygg, lugn, snäll, humoristisk och varm. Det finns inte många som honom. Varje år vid högtidsdagar och födelsedagar fram till den dag jag tog studenten så skrev han varma, fina kärleksfulla brev till mig och min syster.

Det här blir på ett sätt mitt kärleksbrev till honom. Världens finaste morfar som somnade in under måndagkvällen under en tid på sjukhus. Jag är så glad att just du var min morfar. Och glad att mina två små, som ärvt ditt fina namn Åke, hann träffa dig.

Du lever kvar i våra varma minnen om dig.

Publicerad: 2013/04/02

16 kommentarer to “Min morfar”

 1. Hanna skriver:

  Förlorade min mamma i början av året. I sådana situationer känns livet hårt men så fint och skönt då att alla minnen finns kvar! Tillsammans med dem kan man både skratta och gråta. Varma tankar!

 2. Catarina skriver:

  Kram till er alla.
  Jag har ju träffat honom någon gång och det såg man ju direkt att han var sympatisk och trevlig. Beklagar sorgen.

 3. Alla mina barndomsminnen involverar farfar och jag saknar honom varje dag trots att det den 18:e april kommer vara 19 år sen han gick bort. De är så värdefulla de där mor och farföräldrarna som jag sa på Instagram. Känner så med dig Isa. Jag vet vilken avgrund du är i just nu. :/ Kram!

 4. Jennie skriver:

  Han verkade vara en helt fantastisk och mysig person! Nu sitter jag är med tårar som trillar nedför kinderna. Stor kram till dig!

 5. Linda skriver:

  Åhh så fint du beskriver din morfar…beklagar sorgen.
  Många kramar Linda

 6. Emelie skriver:

  Åh så fint. Och sorgligt. Jag har själv förlorat många nära. Pappa, mormor, morfar och farfar. Tänker på dig. Kram

 7. Isabelle Norman Sällström skriver:

  ? till er alla!

 8. Sara skriver:

  Fint! Kram

 9. Cattis Liljander skriver:

  Åh isa, vilket fantastiskt kärleksbrev till din morfar! Jag blir så berörd och tagen av det du skriver.
  Många kramar till er!

 10. Jag beklagar sorgen. Hoppas ni har det fint.

 11. HomeRiver skriver:

  Så fint skrivet! Bevara de fina minnena!

 12. Jenny skriver:

  Å, vad tråkigt! Just samtidigt som min morfar Åke fått en stroke och hamnat på sjukhus. Han är fortfarande gry i sig men dagen närmar sig.Och jag vet precis vad du talar om för min morfar är precis likadan, den bästa morfarn! Trygg och go och glad och någon jag är himla stolt över. Tur att alla fina minnen finns kvar, så lever de döda vidare inom oss.
  Stor kram

  Tack! Kram till dig också! Håller tummarna för din morfar!

 13. CAROLINE skriver:

  Fina fina!!! verkligen en krutgubbe!!!!! puss hjärtat

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).