www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

Barnkonventionen i en låda

Vissa uppdrag ligger en extra varmt och hjärtat. Som det här samarbetet med Unicef och Kaplan där jag fick äran att göra illustrationerna till ”Barnkonventionen i en låda”. En rad övningar om barns rättigheter som går ut till alla förskolor i Sverige.

Så här skriver Unicef själva;
UNICEF kämpar för att barnkonventionen ska följas över hela världen. En viktig del i det arbetet är att göra barnkonventionen känd, inte minst bland barn själva. Tyvärr vet vi att svenska barn har dålig kunskap om sina egna rättigheter idag, men vi hoppas och tror att du kan vara med och ändra på det!

Den här lådan innehåller ett antal häften med kreativa, lekfulla och tankeväckande övningar om barnets egna rättigheter som kan göras med barn ca 4-7år och bland vuxna som arbetar inom förskolan och skolan för att öka förståelsen för vad barnkonventionen innebär i praktiken. Varje övning bygger på en rättighet i barnkonventionen, exempelvis rätten till likabehandling, inflytande, utveckling och skydd.

bkonv_1 bkonv_3bkonv_2

Publicerad: 2013/04/29

3 kommentarer to “Barnkonventionen i en låda”

  1. Sara skriver:

    Så fint:)

  2. Hanna skriver:

    Superfint! Kul uppdrag :)

  3. Sara skriver:

    Grattis till uppdraget!

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).