www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

Att korrläsa

Nu är nästa års Familjekalender snart i hamn (detta årets finns till halva priset). Igår passade jag på att korrläsa den under Theos fotbollsträning. Jag får lite ont i magen varje år den är i tryck. Bara en siffra fel skulle ju vara en smärre katastrof. Jo jag har ju gjort mina blunders under åren. När jag jobbade på reklambyrå i Luleå för ett par år sedan gjorde jag en sista korrändring till en tysk produktbroschyr. Jag skulle ju bara byta plats på två produkter. Dessvärre bytte jag bara plats på bilderna – inte texterna. Det var några tusen broschyrer som fick tryckas om och jag var glad jag fick behålla jobbet. Ni andra i samma bransch, har ni gjort någon sån riktigt dundertabbe?

KAL
Sneakpeak på nästa års kalender

Publicerad: 2013/08/15

6 kommentarer to “Att korrläsa”

 1. Fia skriver:

  Yes, ett stavfel på en broschyr som tryckts och delats ut i fyra omgångar utan att någon märkte. Min chef blev så arg att han gick hem. :)

  haha hoppsan, hoppas han kom tillbaka!

 2. Erica skriver:

  Jag gjorde en plocksida för en av Sveriges största inredningstidningar med rubriken 10 pinnstolar…men Det var 11 eller 12 st….;) jag hade svårt att sålla ut och missade rubrikändringen..

  Ja det här med matematik… haha :)

 3. Fia skriver:

  Så lätt hänt det där… Tryckte 10000 broschyrer med fel telefonnummer. Var glad över en överseende chef! Ser fram emot nästa års kalender :)

  haha, underbart!

 4. Malin E-G skriver:

  Väntar på 2014… Har länge tänkt måla mig en griffeltavelvägg i köket men inte fått det gjort. Men nu måste det ske, ser att kalendern kommer att sitta som en smäck på en sådan vägg :)

  Åh ja där måste den ju passar perfekt! Hade faktiskt tänkt fota den mot just en svart bakgrund!

 5. Isabelle Norman Sällström skriver:

  haha, underbart läsa om andras misstag! :)

 6. emma skriver:

  när jag var vikare för en viss mammaledig formgivare (host) på en viss reklambyrå i piteå (host host) skulle vi göra en viss kundtidning. några sidor flyttades om, och när tidningen sedan hade tryckts och delats ut till halva norrbotten såg en annonsör att det låg ett fotografi mitt på deras annons. har fortfarande inte förstått hur bilden hamnade mitt på annonsen, men det var ganska ångestfyllt.
  :)

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).