www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

Vickevire

När Theo föddes för sju och ett halv år sedan så låg han på barnintensiven under ett par veckor. Theo var ingen prematurbebis utan hade dragit på sig en rejäl mekoniumförgiftning och lunginflammation efter att ha stannat för länge i min mage. Men vi träffade många föräldrar till små prematurbarn under den tiden, en del av dem hade bott där i flera månader.

Tre veckor där var för oss en evighet av oro, längtan och en tryckande känsla av otillräcklighet.  Jag tror aldrig den känslan överger en totalt när man nuddat vid rädslan över att förlora ett barn. Jag kan inte ens föreställa mig hur jobbigt det måste vara att vaka över en nya familjemedlem så länge som flera månader.

Hos mig har nog denna upplevelse gjort mig till en extra orolig mamma. Och lycklig. Någonstans tror jag också att man skapar ett om möjligt ännu starkare band till sina barn när man varit med om något sådant. Man ska aldrig ta dem för givna. Så många som kämpar för att få barn, och så många som för evigt bär en sorg efter att ha förlorat ett. Jag känner en sån otrolig tacksamhet över mina barn.

Min nya poster Vickevire har jag tagit fram i samarbete med Svenska Prematurförbundet. 65 kronor av varje poster går till förbundet som stöttar föräldrar och deras prematurbarn. Tänk så fantastiskt det är att sjukvården idag faktiskt kan rädda barn födda så tidigt som i vecka 22.

vickevire_bild

Publicerad: 2013/10/14

2 kommentarer to “Vickevire”

 1. Lotta skriver:

  Vilken start i livet för er Theo! Skönt att allt gick bra till slut.

  Vår Isabel föddes 2004 utan större dramatik men hade också bajsat i fostervattnet och andats in det så hon fick ligga på Neo i två dygn.
  Inte förrän idag har jag reflekterat över hurdan tur vi hade. Det hade ju kunnat bli riktigt allvarligt. *kram*
  Med sina 4,6 kilo var hon nog en av de större bebisar de hade haft på Neo. De fick beställa ner blöjor från BB till henne.

  Vilken fin plansch. Jag har letat efter födelseplanscher till mina tjejer (det blev aldrig av 2004 och 2007 men det är ju aldrig för sent). Det kan kanske bli en sådan här ..

 2. Åsa skriver:

  Lillprinsen hade oxå en omtumlande start – som 19-åring kan man lägga till blev 195 cm lång… Liten liten blev familjens längsta :)

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).