www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

Morgonkaos

Jag undrar om ni alla upplever samma kaos som vi gör på morgnarna. Innan Theos skoltid behövde vi aldrig stressa. Jag hade sällan någon tid att passa, och inte Theo heller. Det var en underbar tid då vi kunde äta mysfrukost invirade i täcken framför teven och sen promenera lugnt till förskolan. Men den här tiden har inte gjort oss gott. Min fina äldsta son har aldrig riktigt lärt sig vad ordet skynda betyder. Nu ringer skolan in tjugo över åtta och det betyder kaos i vår familj. Alltid är det något som ställer till det för oss och det slutar ibland med att jag blir en sån där militärmamma som nästan skriker kommandon för att ungarna ska ta sig från att jonglera i soffan till frukostbordet, dansa disco på badrumsmattan eller sätta vantarna på händerna istället för fötterna.

När vi väl packat in oss i bilen har vi glömt något. Ofta är det frukten, men det kan även vara att stänga ytterdörren. Ja det har faktiskt hänt att den har lämnats vid öppen vid -30. Och när båda barnen väl är lämnade och jag tagit ett djupt andetag kommer den där välbekanta klumpen i magen.

Snart är det sportlov, tack och lov.

kuddar1402

Publicerad: 2014/02/25

5 kommentarer to “Morgonkaos”

 1. Lina skriver:

  Våra stressiga mornar har blivit lite lugnare genom att förbereda en del kvällen innan!
  Min dotter fyller också 8 i år och hon får packa ryggsäcken/ gympapåse samt plocka fram kläder för morgondagen innan hon lägger sig!
  Brukar även försöka plocka fram kläder till min som på snart tre år för att slippa det momentet på morgonen.

  Detta kanske är något som kan hjälpa er! :)

 2. Tina skriver:

  Oj, oj, oj. Välkommen till verkligheten. Här är det också kaos. Det hjälper inte att jag är en sådan person som INTE kan komma försent. Gestapo-mamman. Men du … tjugo ÖVER åtta. Nu blir jag lite avundsjuk. Här ska barnen infinna sig prick klockan åtta.
  Kram

 3. Jenny E skriver:

  Igenkänning! Morgontrött mamma, morgontrött dotter… På förskoletiden fick hon börja typ precis innan nio, eftersom jag (oftast) kan flexa till 9 på mitt jobb. Nu när hon börjat sexårs, är det samling och skolstart kl 8.10. Utmaning! Och ofta kaos och gestapogastande här med – många är gångerna jag behövt ursäkta mig inför henne efteråt (och skämts inför skolpersonalen för att dottern kommit intassande IGEN när samlingen redan börjat…).

 4. maya skriver:

  Ingen TV/padda/dator på morgonen! det är hård regel

  frukost vid matbordet i köket.

  packa sina egna saker kvällen innan, gympa/frukt/läxor/extrakläder ALLT ska vara klart.

  lägg fram kläder kvällen innan

  duscha/bada på kvällen innan

  å viktigast jag som vuxen går upp tidigt o är klar när barnen väcks, barnen har ca 1 tim på sig för att äta frukost, borsta tänder/tvätta sig samt klä på sig kläder o ytterkläder

  har hållt detta militäriskt, maken undrar om jag är yrkesmilitär ;-)

  knorr i början när dom var små, nu när dom går i åk 3 o 5 är det ett mycket väloljat maskineri på morgonen där t o m dotterns hår hinner få en frisyr!! o inte bara sömnruffs

  så börja med någon sak o jobba vidare så ska ni se att det snart sitter!

 5. Therese skriver:

  Tror också på att hitta bra rutiner. Det kommer en dag då de ska klara sig själv, och allt de vi gör är grunden till det.

  Jag ser också till att vara klar själv innan jag väcker grabbarna.
  Allt som går att förbereda är gjort, kläder, väskor, gympapåsar/badpåsa osv. Frukost är inget buffe bord, utan det som serveras är det som äts.
  Med tiden blir det lättare!

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).