www.isa.nu/blog

isa, formgivare
Gå till webbshoppen

Kvinna

Igår var internationella kvinnodagen. Vi har inte pratat så mycket med våra barn om orättvisor i just kvinnans historia. Kanske för att vi lever så jämlikt idag, även om det är långt ifrån jämlikt om man ser lite längre. Jag ska bli bättre på det. Jag känner att det är vårt ansvar som föräldrar att prata med barnen om världens orättvisor och allas lika värde. Vi har pratat mycket om rasism, den hemska mannen i mustasch och inskränkta fördomar. Att man får älska den man vill, se ut som man gör, våga vara den man är och stå för vad man tycker. 

Som formgivare vill jag också ta in en bra värdegrund i det jag gör. Därför har jag alltid varit mån om att gå emot könsnormerna som att tex erbjuda tjejer som rider på drakar eller är superhjältar och att mångfald finns representerat i butiken. Igår dagen till ära presenterade jag en poster med kvinnokraft, som heter just Kvinna!

kvinna_Bild_lst

Publicerad: 2016/03/09

Kommentarfunktion är stängd.

www.isa.nu/blog is proudly powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).